Destin schimbat…

          La cei cincisprezece ani ai ei, Camelia era o adolescentă foarte inteligentă și curajoasă. Era capabilă să distingă binele de rău și avea forța necesară să se ferească de toate ispitele pe care viața i le așeza în cale. Firea ei răzvrătită și dezinvoltă o făcuseră să fie mândria părinților, deși o certau adesea, erau extrem de mândră de ea, de faptul că reușea să-și spună părerea și ceea ce gândea, indiferent de consecințe sau de părerile altora. Se născuseră cu dreptatea în sânge. Clasa o numea Avocatul Poporului, pentru că era prima care lua apărarea cuiva și cea pe care o credeau cu toții, de la copii, la profesori.

          Ceva mai târziu deveni genul acela de adolescentă atipică, care nu se băga unde nu-i fierbea oală și mai ales se ferea de probleme și de acțiuni care ar fi putut să-i facă rău. Prietenii ei tindeau să o respingă tocmai pentru că nu doarea să fie ca ei. Nu era dornică să fumeze, să bea sau să-și piardă virginitatea. Știa că vremea nu i-a trecut. Știa că aceste lucruri nu i-ar fi făcut bine și mai ales, nu vroia să-și grăbească maturizarea. Dacă ar fi putut, s-ar fi întors oricând cu plăcere la vârsta copilăriei. Îi plăcea și adolescența, însă această perioadă o făcuse să sufere puțin. Nu era obișnuită să fie dată la o parte. Iar acum era marginalizată doar pentru faptul că nu își dorea să fie ca ceilalți. Avea vreo două prietene bune, care îi semănau. În rest, vechii prieteni se îndepărtaseră și porniseră pe căi greșite.

          Camelia se făcea remarcată prin gândirea sa profundă și prin alegerile foarte bune pe care le făcea. Deja se gândea la viitor, la o carieră, la o viață demnă și plină de confort. Îi plăcea să citească, își făcea lecțiile cu conștiinciozitate și din când în când își ajuta și părinții la treburile casnice, mai ales pentru banii de buzunar. Într-un cuvânt, era un copil responsabil, așa cum puțini sunt născuți și educați astfel. Bineînțeles că era și meritul părinților, ei o formaseră astfel. Fiind singurul copil, își doreau de la ea să devină o femeie puternică, independentă și demnă de toată lauda.

         Dar vremea trecu și Camelia se îndrăgosti, atunci simți pentru prima dată sămânța revoltei în sinea ei. Nu își mai dorea să fie responsabilă, ci vroia numai să iubească și să fie iubită. Păcat că cel de care se îndrăgostise nu era un băiat potrivit pentru ea. Ci genul acela de băiat de care fetele fug, tocmai pentru că le duc la pierzanie. Acestă băiat o schimbă și o făcu să devină dintr-o fată responsabilă, într-una cu totul și cu totul schimbată. Aproape că nu mai învăța, cu părinții nu se mai înțelegea și fugea de la școală pentru a-și petrece timpul cu el. Așa ajunse și să fumeze și să bea și să își piardă virginitatea, într-un mod deloc plăcut. Într-o mașină, totul se petrecu într-o mașină. Știa și ea că lucrurile pe care le face nu sunt ok, cu toate acestea, iubirea pentru el era mai presus de orice. Înce, încet se schimbă și se transformă într-o tânără nepăsătoare, înnebunită de el și-atât, fără voință proprie… Viitorul ei era incert…

 

           Morala: Aveți grijă de cine vă îndrăgostiți. Un băiat care vă îndeamnă să lăsați școala și să neglijați familia, nu este omul potrivit pentru voi. Oamenii care vă îndeamnă la rău și vă conving să faceți lucruri nedemne, nu vă iubește cu adevărat. Decât să faceți ceva de care să vă pară rău, mai bine vă țineți departe. Nu-i ușor să reziști tentației, dar e cel mai bine gândind pe termen lung. 

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s