Blogger de calitate

Dragi adolescenți senzaționali, mare parte dintre voi cei care îmi citiți blogul, sunteți bloggeri și voi. Probabil că vă place acest hobby, nu?! Unii dintre voi îl tratați ca pe un mod de recreere și de comunicare, cel puțin deocamdată, cât sunteți încă în școală, dar după ce veți termina liceul s-ar putea să-l tratați cu mult mai multă seriozitate și să-l simțiți ca pe o vocație. Ei bine, blogosfera este ofertantă, este loc pentru toată lumea. Dar deși cu toții ne numim bloggeri, foarte puțini suntem în adevăratul sens al cuvântului. De ce spun asta? Pentru că m-am săturat să citesc articole scrise într-o manieră execrabilă, greșite din punct de vedere gramatical, literar și așa mai departe.

Sunt de părere că dacă nu știi limba română și nu reușești să te exprimi corect și coerent, mai bine te lași de-această meserie și te îndrepți spre o altă pasiune mai puțin problematică. Un blogger care se respectă scrie corect, frumos, are un blog îngrijit, dar mai ales activează pe un domeniu propriu. Câmpul de bătaie sunt aceste platforme gratuite: wordpress și blogspot. Pe acestea 2 creștem, învățăm și ne dezvoltăm ca bloggeri. Aici vedem dacă suntem sau nu făcuți pentru această pasiune. Dacă lucrurile nu merg bine, dacă nu ai vizitatori, dacă nu ai cititori, atunci nu are niciun rost să treci pe domeniu propriu. Dar dacă evoluezi și tu și blogul, atunci trecerea pe un domeniu .ro sau .com este mai mult decât necesară. De unde vă puteți lua domeniu propriu și găzduire web? Sfatul meu este să intrați pe www.cilv.ro.

Tracerea nu-i grea, vă luați un pachet complet, vorbiți cu un web designer, puneți o temă friendly cu un meniu ușor, alegeți cele mai citețe fonturi, un logo reprezentativ, un banner drăguț, transferați articolele de pe wordpress/blogspot pe domeniu și gata treabă. Vă anunțați „urmăritorii” unde vă găsesc și-i îndemnați să vă viziteze la noua locație, promovați bine noul blog pe rețelele de socializare și gata treaba. Da, știu, pierdeți PR-ul. Dar dacă urmați întocmai acești pași, la următorul UPDATE GOOGLE îl veți primi negreșit, poate chiar mărit față de cât aveați înainte.

În primul rând un blog/site pe domeniu propriu va fi privit altfel, vei câștiga încredere, popularitate și vei fi luat drept un „blogger serios”, care vrea să realizeze ceva cu talentul lui. Indiferent că bloggingul pentru voi înseamnă sau nu, bani, domeniul propriu și găzduirea sunt IMPORTANTE, mai ales dacă ești un blogger cunoscut și talentat. Problema cu blogurile wordpress sau blogspot este că pot fi închise sau blocate când ți-e lumea mai dragă. În schimb pe domeniul tău, ai drepturi depline. În cel mai rău caz te taxează Google la Page Rank, dar de închis site-ul mai rar.

Dacă scrii frumos, frecvent și ai mult trafic, domeniul propriu este vital. Și nu, nu râdeți, chiar și eu am blog pe domeniu propriu, aștept să-mi crească Page Rank-ul, apoi o să vi-l fac cunoscut. Nu fiți curioși, este un blog literar și punct! 🙂

Vreți să scrieți, bun! Făceți-o într-un mod profi pe domeniu propriu!

Cilv.ro

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Blogger de calitate

  1. e-provincia zice:

    prefer domeniul propri dupa wordpress!! e mult ma repede indexat de nenea google pentru ca e intr-o retea cunoscuta ca si blogspotul de altfel

  2. Si eu am un blog numit ,,Pasiunile mele ” 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s