Ești adolescent?! Învață să cucerești!

   adolescenti       

           Adolescent fiind știu că îți este foarte greu să cucerești o fată, tocmai pentru că băieții sunt ori prea timizi ori exagerat de tupeiști. Iar tupeul și îndrăzneala obraznică nu se aseamănă deloc cu curajul. Dacă ar exista o rețetă fixă de cucerit care să dea rezultate pentru orice iubire, bine ar mai fi, însă noi oamenii suntem unici și suntem atrași de diferite calități. Unii suntem mai ușor de impresionat, alții mai greu, unii pun accent pe realism, alții pe romantism, unii sunt atrași de frumusețe, alții de bunătatea sufletului. Oricum ar fi prima regulă și cea mai importantă în arta cuceririi este să cunoști persoana pe care vrei să o cucerești. Pentru că dacă nu îi cunoști mai deloc gusturile și slăbiciunile, să le spunem așa, să cucerești pe cineva poate fi foarte greu și frustrant. Nu de puține ori se întâmplă să nu știi ce să mai faci, cum să mai procedezi și ce arme să mai folosești pentru a impresiona. Dar dacă cunoști cât de cât persoana dragă, cuceritul vine de la sine. Rețete fixe nu există, ideea este să fii inventiv, să știi cum să te mulezi după nevoile emoționale ale celuilalt. Te mulezi, dar ai grijă să nu construiești o personalitate prefăcută pentru că din start vei eșua. Chiar dacă persoana vizată se va îndrăgosti de tine, când vei scoat la iveală adevăratul tău eu, este foarte probabil să dezamăgești, așa că fii tu până la capăt.

            După cum spuneam și într-un articol anterior, băieții sunt mai întârziați în ceea ce privește dragostea și când conștientizează importanța iubirii în viața lor, de cele mai multe ori nu știu cum să procedeze pentru a cuceri fata care le este dragă. Dragostea nu este ușoară, dar dacă înveți câteva aspecte elementare, este posibil să devii un maestru în arta seducție, important este să vrei. Și pentru asta am hotărât să te ajut pe tine adolescent frumos, să îți fac posibilă cucerirea unei fete. Uite câteva ponturi pe care trebuie neapărat să le știi:

 • Înainte să începi strategia de cucerit urmărește pentru un timp fata care îți place, ai răbdare, cunoscând-o este mai ușor să o seduci. Vezi dacă este tipul de fată inteligentă, liniștită și romantică sau din contră dacă are o fire mai acerbă. În funcție de felul ei de a fi, vei putea să o surprinzi și să o apropii de tine.
 • Indiferent cât de zvăpăiată este fata, în adâncul sufletului ei este sensibilă. Defapt toate fetele sunt sensibile, indiferent cât ar fi ele de răutăcioase. Chiar dacă fata respectivă este mai efervescentă, mai dintr-o bucată, sunt sigură că și ea își dorește să fie iubită și pune mult preț pe iubire. Poate atitudinea sa tranșantă nu este decât un scut împotriva suferinței. Așa că fii întotdeauna blând și drăguț cu ea, chiar dacă ea te respinge uneori, într-o zi va lăsa garda jos.
 • Fetele sunt romantice din fire. Chiar dacă astăzi gadget-urile sunt în top, tu fii diferit, scrie-i un bilețel frumos, compune-i o poezie drăguță, arată-i latura ta boemă și romantică.
 • Fetelor le plac băieții curajoși. Curajoși dar nu tupeiști sau chiar nesimțiți. Niciodată nu o vei impresiona cu o atitudine dominatoare. Sare-i în ajutor cu curaj dar cu bun simț.
 • Fetelor le plac complimentele. Complimenteaz-o cât de bine poți, dar nu exagera, ci fă-o atunci când simți nevoia și când este momentul, nu în timpul unei discuții oarecare, ci atunci când simți ca are nevoie. Sune-i că este frumoasă, că are ochi frumoși, spune-i că are o guriță facinantă, că miroase foarte bine, că o prinde o anumită culoare. Fii atent la detalii și laudă-i stilul vestimentar, o anumită pereche de pantofi, o bijuterie anume sau machiajul pe care și l-a schimbat față de zilele trecute. Să vadă că observi și că nu ești indiferent.
 • Fetelor le plac băieții modești. Nu te lăuda cu cuceririle tale sau cu avuțiile tale, laudă-te cu faptele bune sau cu inteligența ta. Dar nici aici nu exagera, altfel va crede că ești un lăudăros. Spune despre tine lucrurile bune atunci când trebuie, nu doar să crești în ochii ei.
 • Arată-i că ești de încredere. Dacă ea îți va spune ceva intim, dacă să spunem te sărută pe obraz sau îți arată că îi placi, nu spune tuturor, ține pentru tine. La momentul oportun vor afla și alții. Dar ține mine, nimănui, dar nimănui nu trebuie să spui secretele ei. Nici chiar prietenului tău cel mai bun. Pentru că dacă spui cuiva ceva făcându-l să promită că nu va rosti, acela va spune altcuiva tot sub jurământ și tot așa până se va duce vorba. Și secretele nu vor mai fi secrete, iar tu vei scădea foarte mult în ochii ei.
 • Fii răbdător cu ea. Dacă și ea dă semne că te place și crezi că vrea să fiți împreună, nu o presa, nu încerca să întinzi coarda, nu încerca să o săruți dacă ea încă nu este pregătită. Primul sărut este important, dacă dai greș o vei dezamăgi.
 • Respectă fata de lângă tine. Dacă ați ajuns să fiți împreună și vrei ca relația să dureze, nu îi spune după o lună că ai vrea să faci dragoste cu ea. Un băiat care iubește așteaptă și nu insistă. Presând-o o vei face să se retragă, mai ales dacă ea este virgină. Astfel de momente vin de la sine, nu trebuie să insiști tu.
 • Fii afectuos cu ea, dă-i atenție, arată-i cât este de importantă pentru tine. Chiar dacă acum sunteți iubiți nu uita să îi oferi aceeași atenție ca la început. Arată-i că este cea mai importantă ființă pentru tine. Sun-o, trimite-i mesaje frumoase, invit-o în oraș, fă-o să se simtă importantă.
 • Fetelor le plac cadourile sentimentale. Știu că ești adolescent și nu ai un buget impresionant, dar îi poți aduce o floare pe săptămână, o mică jucărioară de pluș, o cutie de bomboane de ciocolată, o inimoară, ceva. Astfel de atenții sunt importante și contează. Scoate-o din când în când și în oraș, să vă întâlniți numai în parc sau doar în fața blocului uneori nu este de ajuns. Mergeți la un suc măcar o dată pe săptămână.
 • Învață să o asculți. Fetele au nevoie să fie ascultate, ai răbdare și ascultă ce are pe suflet oricât ar fi de plictisitor. Însă dacă îți pasă de ea nimic nu îți va părea plictisitor.
 • Vorbește-i frumos. Uneori se mai iscă și neînțelegeri sau certuri, orice ar fi vorbește-i frumos, cu calm, nu o jigni și nu îi spune vorbe grele. Acestea dor și adunate pot strica definitiv relația. Mai bine explică-i de ce ai greșit sau unde a greșit ea și astfel veți rezolva problema. Învață să lași de la tine.
 • Exprimă-ți sentimentele. Fetelor le place să știe când sunt iubite, fă-i o fericire și spune-i ce simți. Este foarte important ca ea să știe ce simți.
 • Arat-i că ai încredere în tine. Felul în care tu te respecți și te iubești o va face și pe ea să te iubească. Dacă ești complexat, dacă ești genul plângăcios, ea nu va avea răbdare la nesfârșit să îți arate cât de valoros ești. Fii conștient de calitățile tale și fii sigur pe tine.
 • Fii vesel și optimist. Fetelor le plac băieții veseli, care știu să le facă să râdă, care sunt cu zâmbetul tot timpul pe buze și își trăiesc viața cu optimism.
 • Fii tu!!! Nu te sfii să îi arați latura ta sensibilă, durerile tale, neîmplinirile tale, emoțiile tale știi că și bărbații plâmg câteodată.
 • Spune ce ai de spus. Când ceva nu este în regulă spune ce ai de spus, altfel problemele se accentuează. Dar fă-o cu bun simț, când totul este clar relația este mai solidă.

Acestea fiind spuse, parcă nu mai este atât de greu să cucerești o fată, parcă totul vine de la sine și relația tinde să se consolideze frumos.

           Fii curajos și îndrăznește să cucerești, nu lăsa fata care îți place să îți fugă printre degete, nu lăsă fericirea să scape, dacă vrei, poți!!!

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

43 de răspunsuri la Ești adolescent?! Învață să cucerești!

 1. rebecareb zice:

  Îmi plac foarte mult subiectele pe care le trataţi pe acest site.
  Am 14 ani. Deci, sunt un adolescent „senzaţional” , după cum şi dumneavoastră spuneţi.
  Aş dori să discut in privat cu dvs, dacă sunteţi de acord …
  Vă rog, lăsaţi-mi e-mailul dvs sau contactaţi-mă pe email
  :andreescureby@yahoo.com,
  andreescu11.blogspot.com
  Vă mulţumesc şi o seară plăcută!

 2. Aditzu zice:

  Acesta mi se pare cel mai bun articol de acest gen pe care l-am citit.. felicitari!

 3. who zice:

  Cel mai bun articol dintre toate.A mers la inima.Dar daca aveti timp as dori sa discut in privat cu dumneavoastra.e-mail: c.spion@ymail.com
  Va multumesc 🙂

 4. Alex zice:

  Alina Litere
  As dori sa discut cu dumneavoastra, ca poate ma ajutati si poate o sa ma invatati de bine sa imi gasesc si eu o pritena. Multumesc pentru sfaturile de mai sus chiar sunt foarte interesante si imi plac, dar unele nu prea le inteleg si de acea am spus mai sus ca vreu sa vorbesc cu dumneavoastra.

 5. Alex zice:

  Ati citit ce v-am trimis eu ?

 6. Luca zice:

  Domna Alina , dar daca fata de care imi place nu prea imi da atenție atunci ce fac? Am senzația ca nu ebine su mai are rost. Daca de abia ma cunosc cu ea ce fac?

 7. Andrei zice:

  Buna Alina sunt un băiat care m am îndrăgostit de o fata care are iubit si nu stiu ce sa fac in nici un caz nu vreau sa o pierd pentru ca țin foarte mult la ea nu prea am eu anturaj cu ea dar Totus m a atras foarte mult se poTe sa imi lăsați un mail la andreifloryn44 pentru 1-2 sfaturi ?

 8. Cristian Stanescu zice:

  Am 14 ani. Imi place subiectele pe care le-ati abordat dumneavoastra. As avea nevoie de ajutor. Se poate purta o discutie in privat ?
  e-Mailul meu este : cristian.stanescu10@gmail.com
  Vă mulţumesc şi o seară plăcută!

 9. Cristian Stanescu zice:

  Am 14 ani. Imi place cum ati abordat aceste subiecte dumneavoastra. As avea nevoie de ajutor. Se poate purta o discutie in privat ?
  e-Mailul meu este : cristian.stanescu10@gmail.com

 10. Constantin zice:

  cum poti zice ca „pierzi” fara sa ai? sunteti copii , va gresi celalalt , iar atunci ai sansa ta! nu ii vb de ex-ul sau trecut …;)

 11. Alin zice:

  Vreau sa multumesc celui care a facut articolul de pe acest site!
  M-a facut sa cuceresc o fata aroganta si cu ”fitze” pe care nu credeam ca o sa ma placa.

 12. Alexandru zice:

  Ce minciuuuuuuni. Toata lumea stie ca fetelor le plac golanii in locul baietilor buni.

 13. andrei zice:

  Buna, am 14 ani si imi place de o fata din clasa mea care nu prea imi da atentie, ce sa fac?

 14. Sezer zice:

  sunt un baiat timid de care imi place o fata eu sunt la casa 9A ea e la 9B problema este ca si ea este timida si cand imi fac curaj sa vorbesc cu ea ,ea fuge nu stiu ce sa fac si nu mai pot sa ma concentrez mereu ma gandesc la ea si parca simt ceva in piept terog sa ma ajutati cum sa fac sa intru in comunicatie cu ea astfel incat sa nu fuga sau sa se ascunde eu sunt timid recunosc dar ea este mai timida decat mine si nu stiu ca sa fac .

  • octavian zice:

   Sincer,te inteleg,si eu am fost timid dar am reusit sa trec peste,este important sa crezi in tine,sa nu-i arati ca esti mai timid decat ea,astfel ea poate intelege ca nu poti avea o relatie serioasa cu ea.Daca are facebook,arata-i ca iti pasa de ea (da-i like la poze,fa-i comentarii cu complimente ,astfel sa observe ca tii la ea si la momentul potrivit,cand crezi ca v-ati mai apropiat,vorbeste cu ea pe chat) , de aici te vei descurca tu! 😉 Sper ca te-am ajutat!!

 15. Raz zice:

  La 22 de ani inca sunt timid. Sufar si de depresie. Aarat bine insa nu ma ajuta cu nimic. De fapt e mai rau. Ma plac fetele la inceput si apoi cand vad cat de mutalau si plictisitor sunt de obicei prin preajma lor nu ma mai plac. Emotiile sunt atat de puternice ca nu pot gandi. Acum e mai rau datorita depresiei si anxietatii nu pot gandi nici cand sunt singur. Simt ca nu mai pot sa ii spun unei fete nici ca i frumoasa sau arata bine, parca jumatate din mine nu ar fi de acord sau s-ar revolta la acest gest desi mi se pare dragut. Sunt student si locuiesc singur, insa ma simt prea singur. Chiar si cand am reusit ma gandeam in mod obsesiv la aceasta, caci altfel nu imi aminteam sa ii dau un telefon. Scuze pentru lipsa de organizare.

 16. octavian zice:

  Wow,este cel mai frumos articol pe care l-am citit,am citit cu mare atentie sfaturile date si mi-a reusit sa o cuceresc pe fata pe care o plac.MULTUMESC MULT!!!!! 🙂

 17. Daniel Popovici zice:

  E senzational articolul,mersi mult…daca ma puteti contacta va rog pe email ul meu:popovicid99@yahoo.com

 18. emilian18 zice:

  Săptămână trecuta m am indragostit de o fata pe facebook dar ea din alt judet, când I am văzut profilul de facebook m ia sărit inima.. si am zis cred ca ea este cea mai frumoasă fata pe care am văzut o vreodată.. dar îmi este rușine sa ii spun cea ce simt pentru ea.. Am numai gânduri negative dacă nu mă place, dacă are un alt prieten,… odată i am trimis cerere de prietenie pe facebook dar ma șters din lista de prieteni nici măcar nu am avut ocazia sa îi comentez.. P.S ajutați mă ca sa fiu mai curajos este prima data când mă îndrăgostesc. .hellpp

 19. Claudiu zice:

  Bună, am 15 ani şi dacă se poate, aş dorii să discut cu dumneavoastră în privat în legătură cu subiectul acesta… dacă doriți, contactați-mă la adresa de email: AggressiveNightMare@yahoo.com
  -Mulțumesc-

 20. Alex Oprea zice:

  M-ati putea ajuta si pe mine sa fiu impreuna cu o colega,adresa mea de email este opreaalexandruoctavian@yahoo.com

 21. Dănuț zice:

  Bună, va salut pe toții as vrea sa va spun ca aceste lucruri m-au ajutat ff mult cateodata poate mai uit mai intru pe site si le mai invat si sincer sa fiu ami sunt de mare folos….Mulțumesc.;-)

 22. Tavi zice:

  Buna! As dori , daca se poate sa ma ajutati cu ceva legat de o fata de care imi place foarte mult, dar are prieten. In fine, daca ma puteti ajuta, vom discuta pe mail care este dj_raper_dj. Va multumesc.

 23. Gica zice:

  Unele sfaturi sunt bune altele nu parerea mea…
  E usor sa intri in friend zone adica in zona prieteniei si atat ( ceva platonic ) ori asta e o mare greseala pe care multi o fac chiar si adulti.
  Respectiva trebuie din start sa te priveasca din punct de vedere senzual si erotic deschis la minte si ca stii ce sa faci cu ea si stii ce vrea si ca ai incredere in ceea ce faci.

  Nu e bine sa investesti bani,emotii sau timp in cineva in care nici macar nu ai ajuns sa te increzi cu adevarat sau sa ajungi la obiectivul tau oricare ar fi ala…

 24. Alex zice:

  Buna! Am si eu o problema…. sunt o persoana sociabila nu imi este greu sa vorbesc cu fetele despre diferite chestii dar cand vine vorba de sentimente atunci e mai greu. M-am indragostit de o fata din liceu, acum sunt la facultate. Am mai tinut legatura am mai vorbit am iesit dar nu stiu cum sa o abordez sa ii spun ca imi place de ea si sa ii explic ca vreau sa fim impreuna…Chestia e ca ma indragostesc de o persoana doar dupa ce ajung sa o cunosc bine, sa vad cum se comporta in diferite situatii si din ce am observat la ea cred ca ea e cea potrivita. Nu stiu… uneori mi se pare ca e prea buna pentru mine ca…. Niste sfaturi utile??

 25. Angelo.angelo zice:

  Aș dori și eu să vorbesc cu dumneavoastră pe E mail dacă se poate.
  Email: slodoneanuangelo@gmail

 26. Alex zice:

  Ce faci cand iticplace o fata anume ea stie ce simnti pentru ea dar nu sa doi bani pe tn?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s