Nunta fara sarmale

       Chiar de curând am fost invitată la o nuntă, frumoasă, cu specific românesc, cică. Așa ca tradiție, nu s-au ținut foarte bine de obiceiuri. Insă ca meniu, la meniu au avut mâncare 100% românească. Nu zic, mâncarea românească este bună, dar care mai este diferența dintre o nuntă și o pomană? La ambele se servesc veșnicele mezeluri tăiate în diverse modele, crochete din cașcaval sau carne, minunatele roșii umplute cu salată de vinete, sarmele, friptură, cârnați și tort sau colivă, după caz. Deci dacă la sfârșit n-am avea tortul SAU coliva, nu am reuși să facem o diferență bine definită între meniul de nuntă și cel de la pomană.

       Poate că sunt nebună, poate că sunt insensibilă, însă cred că a trecut de mult vrea nunților cu sarmale și roșii umplute cu vinete. Cred că a venit vremea să alegem pentru nunțile noastre niște restaurante cu meniuri super diversificate, care să ne ofere șansa de a ne alege un meniu unic, care să se potrivească întocmai nu doar nunții în sine, ci și invitaților.

       Restaurante nunți sunt o grămadă, dar nu aș alege pentru nunta mea, niciunul care să-mi „bată în cuie” un meniu strict românesc, care să impună musai sarmale. Fraților, mai lăsați sarmalele-n colo, le mâncăm la Crăciun, la Paște, la nuntă, la botez, la înmormântare, chiar nu putem fi mai inventivi? Știu, adevărul este că pentru un meniu mai sofisticat prețul este ceva mai mare, însă fiecare om merge pe premiza că se căsătorește o dată în viață, nu? Ei bine, dacă tot te căsătorești o dată în viață, atunci fă un efort și fă din nunta ta un eveniment de neuitat. Și chiar dacă bugetul este unul restrâns, gândește-te la un meniu diferit, bun, poate chiar românesc, dar DIFERIT, FĂRĂ SARMALE. Și nu-ți fie teamă de gura lumii, unii vor duce dorul sarmalelor, pe alții îi vei surprinde cu un meniu inedit.

       Și oricum, orice restaurant care se respectă, are un meniu cât mai diversificat, astfel încât dacă alegi să-ți faci nunta la un restaurant anume, sigur îți va da posibilitatea de a alege între mai multe feluri de mâncare deosebite.

         Te căsătorești? Vrei o nuntă ca-n povești? Atunci renunță la sarmale, și din păr și din farfurie! 🙂

logo1

Publicitate
Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Nunta fara sarmale

  1. Adelina Gabriela zice:

    La nunti sunt de regula 4 feluri de mancare in afara de tort, si restaurantele care se respecta iti dau posibilitatea de a alege meniul de la nunta. Poti inlocui sarmalele cu pestele nu este nicio problema. Acum depinde de miri si de calitatea invitatilor, ca daca vin la nunta majoritatea oameni de la sat, se vor uita stramb la cine stie ce specialitate. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s