Casa visurilor mele

        Se spune că omul nu este om pe de-antregul până nu construiește o casă, până nu plantează un pom și până nu face un copil. De plantat pomi, am plantat, mai mulți chiar, de făcut copii încă nu este timpul, dar pentru a construi o casă, este momentul perfect. Sunt tânără, am forță de muncă, am ambiția și sârgul necesar de a-mi ridica casa visurilor mele. Ideea este că mie nu mi-ar plăcea să mai locuiesc în oraș. Acum stau într-un apartament, mă simt binișor, dar copilăria mi-a petrecut-o într-o casă bătrânească, din lemn și pământ. O casă veche și frumoasă, de peste o sută de ani. Am stat acolo cu chirie, aveam grădină, părinții mei creșteau și câteva animăluțe, aveam cal și un câine cât mine de mare. Legumele și fructele din grădina noastră aveau o savoare minunată.

Case din lemn

     Și ca orice om, îmi doresc să mă întorc la origini, îmi doresc să mă întorc în căsuța mea de lemn. Vechea mea casă a fost vândută și dărâmată de mult, dar aș putea să îmi construiesc propria mea casă, tot din lemn, ecologică. Probabil că veți considera că sunt nebună, nu îmi doresc o casă din beton, nu vreau și pace. Gândul meu a rămas la casa din lemn. Și dacă este să mă iau și după partea practică și materială, prețul unei case din lemn este mult mai mic decât prețul unei case din beton. Dacă veți căuta pe Google: pret case lemn, veți rămâne uimiți de prețurile accesibile. Casele din lemn sunt mult mai rezistente în caz de cutremur, sunt mult mai rezistente la foc, sunt ecologice, sunt sănătoase, au un raport calitate-preț excelent; și în plus, durata de viață a unei case din lemn este foarte ridicată. Orice casă din lemn vine cu garanții. Și să nu mai spun de cheltuielile energetice, care sunt extrem de reduse.

     Casa visurilor mele ar fi așezată, undeva, în plină natură. La munte nu… poate că la câmpie, printre pomi fructiferi, flori și iarbă proaspătă de țară. Mi-ar plăcea să am un soț minunat, o fetițe cu părul ca de aur și o viață fericită! Casa de lemn m-ar ajuta să-mi cresc copilul sănătos, să-l port până la maturitate în cel mai responsabil mod și să îi arat adevăratele lucruri importante ale vieții. Și dacă nu mă credeți, în caz de cutremur mare, așa cum preconizează mulți în ultimul timp, casele din lemn rămân întotdeauna în picioare. Chiar și casa din pământ și lemn în care am locuit eu, deși a trecut și prin cutremurul din ’77 și prin altele, ea a rămas în picioare. Poate nu la fel de demnă ca altă dată, dar reparată pe ici și pe colo, a rămas o casă frumoasă, bună de locuit.

      Cam așa va arăta viața mea peste 3-5 ani. Dar nu, să nu credeți că atât durează construirea unei case din lemn, probabil că într-o lună căsuța mea din lemn ar fi gata și aș primi-o la cheie. Oh, abia aștept! Pentru voi, dragi cititori, cum ar arăta casa visurilor voastre?

EcoKit

Publicitate
Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Casa visurilor mele

 1. confucius48 zice:

  La tara, intr-un varf de munte. Prin gradina sa curga un mic parau. Flori, legume, fructe si…. un gradinar ( ca eu sa am timp de blog :))

 2. un bondarel in forma de ursulet alb-negru zice:

  vreau o casa mica, undeva in mijlocul naturii,
  sa-mi hranesc sufletul cu frumusetea lecturii,
  sa patrund pe rand in tainele agriculturii,
  sa am decat o haina si ceva din-trale gurii.
  ca si stramasii nostrii, traind mai simplu,
  in loc sa tot facem pe cocosii, pentru lux ca prostii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s