Cauta-ti fericirea

        florinrosoga.ro 

         Voi sunteți fericiți?

        Fericirea este relativă, așa-i? 🙂 Dar în fond, cu toții ne-o dorim. Părerea mea este că fericirea are mai multe fețe, este interpretabilă de la caz la caz. Fericirea se transformă, devine, în timp, extaz, mulțumire, împlinire, satisfacție, încântare, stare de bine, pozitivism și așa mai departe.

       Dacă m-ați întreba pe mine dacă sunt fericită, v-aș răspunde că da! Pentru mine fericirea înseamnă în primul rând liniște sufletească. Cu cât sunt mai lipsită de griji, cu atât mă simt mai bine și prin urmare sunt mai capabilă să îmi realizez visele. Eu sunt o tipă extrem de pozitivă, specific berbecilor. Astăzi cad, sufăr, plâng, dar mâine mă ridic, mă scutur de praf și merg înainte cu și mai multă putere. Nu sunt omul care să își plângă de milă și caut tot timpul să evoluez și să ajung acolo unde îmi doresc. Nu pot să rămân într-un loc, mereu îmi propun țeluri care să îmi aducă acea împlinire mult râvnită.

         În general, ca să fii bine, mulțumit și fericit, trebuie să faci ceva, să pui lucrurile în mișcare… cu cât ești mai plafonat în starea aceea mizeră de nemulțumire, cu atât te îndepărtezi mai mult de fericire. Fericirea aceea deplină, este de scurtă durată, dar intensă, ca focul. După ce fierbințeala trece, rămân fluturași care te fac să zâmbești în fiecare zi. Ești fericit? Dacă da, continuă să faci acele lucruri care te fac fericit. Nu ești fericit? Atunci dacă vrei să fii fericit fă ceva ca să reușești să fii fericit. În general fericirea se câștigă greu. Sunt de părere că trebuie să muncești și să meriți ca să ajungi să atingi fericirea. Ea nu pică din cer și nici nu o aduce poștașul într-un plic. Ca orice lucru în viață și fericirea este meritată.

        Dacă ești nefericit și simți că te-ai săturat de situația în care te afli, FĂ CEVA, ORICE! Dar nu mai sta. Încetează să speri și treci la acțiune. Încetează să îți plângi de milă, să îți găsești piedici și să îți pui piedici. Nu îți mai găsi scuze și nu mai spune nu pot! Ba poți! Totul este să vrei și să o apuci pe un drum, oricare. Bun sau greșit, măcar vei avea satisfacția că ai încercat. Și seara când vei pune capul pe pernă, te vei culca mulțumit, vei ști că ești mai aproape cu un pas de a-ți vedea visul realizat. Și chiar dacă nu ți-a ieșit, tot liniștit vei adormi, vei fi mândru de tine că ai încercat.

       Fericirea nu vine niciodată neînsoțită și nu vine din senin. Pune în mișcare faptele și prinde în pumn fericirea, dragă adolescentule senzațional!

Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s