Din înțelepciunea lui Solomon

en.wikipedia.org

 1. „Înțelepciunea nu pătrunde în sufletul viclean și nu sălășluiește în trupul supus păcatului.”
 2. „Înțelepciunea este iubitor de oameni și nu lasă nepedepsit pe cel care hulește prin vorbele sale, căci Dumnezeu este martor gândurilor celor mai ascunse și pătrunde fără greș inimile și aude toate cuvintele.”
 3. „Păziți-vă deci de vorbele cârtitoare și deșarte și feriți limba voastră de clevetire, fiindcă vorba cea mai tainică nu va trece fără pedeapsă și gura mincinoasă aduce sufletului moarte.”
 4. „Dar cei necredincioși își atrag moartea cu mâinile și cu glasul, se uită la ea ca la o prietenă, sunt pătimași după ea și au făcut legătură cu ea și cu adevărat vrednici sunt să fie ai ei.”
 5. „Din întâmplare am ajuns să fim cum suntem și după viața aceasta vom fi ca și cum n-am fost niciodată; căci fum este suflarea din nările noastre și cugetarea o scânteie care se aprinde din mișcarea inimii noastre.”
 6. „Defăimătorii înțelepciunii și ai învățăturii sunt ticăloși, și nădejdea lor este deșartă și ostenelile lor fără de folos și lucrurile lor netrebnice.”
 7. „Căci roada bunelor osteneli este slăvită și rădăcina înțelepciunii n-are pieire.”
 8. „Mai bine este să nu ai copii, dar să ai bunătate, căci pomenirea bunătății este nemuritoare; și Dumnezeu o știe și oamenii o cunosc.”
 9. „Când este de față o urmezi și când s-a dus, îți pare rău după ea. Bunătatea poartă veșnica cunună, veșnic biruitoare, ieșind fără pată din lupte câștigate.”
 10. „Înțelepciunea este la om adevărata căruntețe și vârsta bătrâneților înseamnă o viață neîntinată.”
 11. „Căci vraja viciului întunecă cele bune și amețeala poftei schimbă gândul cel fără de răutate.”
 12. „Ce folos ne-a adus trufia? La ce ne-a slujit bogăția și toată fala ei? Toate acestea au trecut ca umbra și ca o veste care se duce de aici în colo.”
 13. „Înțelepciunea este luminată și neinserată, și cei care o iubesc, o văd ușor; și cei care o caută, o găsesc.”
 14. „Cel care își bate capul cu înțelepciunea, îndeplinește desăvârșirea minții și cel care își pierde somnul pentru ea, va fi în curând fără grijă.”
 15. „Iar pofta de învățătură are în sine iubirea, iar iubirea este paznica legilor ei, iar păzirea legilor ei este adeverirea nemuririi.”
Acest articol a fost publicat în Citate pentru tineri și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s