De neoprit – carte motivațională

           Am spus-o de nenumărate ori, adolescența este o perioadă importantă a vieții. La această vârstă totul se simte la intensitate maximă. Greutățile par adevărate drame, iar fericirile sunt colosale, așa cum citim numai în romane. Adolescența este perioada de formare a omului. Atunci își dă seama tânărul cine este și ce vrea să facă cu viața lui. Totuși, este ușor influențabil și dacă tânărul are neșansa de a da peste oameni de rea credință, viața adolescentului poate lua o întorsătură foarte tristă. Stima de sine are cel mai mult de suferit. Și dacă tu ajungi să crezi despre tine că nu ești bun de nimic, atunci clar viața ta devine una grea și urâtă. Eu sunt de părere că lumea te ia ca atare. Dacă tu te iubești, oamenii te vor iubi. Dacă tu te respecți, oamenii te vor respecta. Dacă tu crezi că poți, oamenii vor avea încredere în tine. Dacă tu acționezi, oamenii te vor susține. Totul pleacă de la tine, dacă tu știi cine ești și de ce ești capabil, atunci nimic nu-ți poate sta în cale.

de neoprit

           Tocmai pentru că puterea omului este infinită și pentru că eu cred cu toată ființa în puterea exemplului, astăzi vreau să vă recomand o carte motivațională pe care am descoperit-o într-o librărie de cărți creștine – CărțiCreștine.net. Cartea se numește „De neoprit” și este a doua carte, după „Viața fără limite”, a lui Nick Vujicic. Nicholas James Vujicic este predicator și vorbitor motivațional din Australia, născut cu un handicap fizic greu de închipuit. El nu are mâini și picioare. Copilăria lui a fost foare grea, dar în momentul în care și-a acceptat handicapul, viața lui a luat o cu totul altă întorsătură. Viața lui a devenit una de succes. La 17 ani a deschis propria organizație non-profit numită „Viața fără limite”, iar astăzi este unul din cei mai cunoscuți vorbitori motivaționali din toată lumea, oferind prelegeri despre traiul cu dizabilități, speranță, credință și găsirea sensului în viață. El a ajuns deja în foarte multe țări și în timp, a reușit să devină un exemplu nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru oamenii perfect sănătoși.

           Cartea „De neoprit” ne învață să ne acceptăm așa cum suntem, cu defecte și calități, ne învață să ne iubim și să avem încredere în noi înșine, dar mai presus de orice, ne îndeamnă să luăm frâiele propriei vieți. Nick ne îndeamnă să credem în noi și să avem curajul nestăvilit de a acționa. Indiferent cât de greu ni s-ar părea, el ne spune că atunci când îți dorești ceva din tot sufletul, orice om are capacitatea de a fi de neoprit. Ideile de bază al cărții sunt: să ai încredere în tine, în talentele tale și în scopul propus. Prin povestea vieții lui Nick Vujicic ne dezvăluie care au fost situațiile lui de criză, problemele de relație, provocările de la locul de muncă, limitările cauzate de boală și infirmitate, gândurile auto-distructive, sentimentele și viciile, amenințările, presecuțiile, violențele și intoleranțele pe care a fost nevoit să le suporte; dezechilibrul dintre corp, minte și suflet, dar și cum a trecut el peste pierderea propriului control. Toate aceste probleme și neajunsuri le-a transformat în șanse de reușită. A transformat neșansa în șansă și a învățat să-și provoace singur oportunitățile, devenind un om de succes. Viața chiar poate fi fără limite!

          Așadar vă recomand din toată inima cartea lui Nick Vujicic, „De neoprit”, care sper că vă va ajuta să înțelegeți că viața este frumoasă, că merită trăită și că o puteți transforma într-o viață de succes!

          Spor la lectură.

Acest articol a fost publicat în Carti / Recenzii, De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s