Iubirile secrete din adolescență

      ba8849b658718ffee585764c18573cda

      Astăzi a venit momentul să ating un subiect sensibil – iubirile secrete din adolescență, care de cele mai multe ori devin o obișnuință și la maturitate. Știm cu toții că în adolescență relațiile sunt complicate, se comit multe greșeli, dar din greșeli se și învață. Însă ce te faci dacă ești mai slab de inimă și greșelile te doboară complet? Adesea tinerii se îndrăgostesc de cine nu trebuie. Că te îndrăgostești de iubita prietenului, că te îndrăgostești de un băiat care are deja o pietenă, ca o faci de o persoană nepotrivită, NIMIC nu JUSTIFICĂ acceptarea unei relații secrete. Când doi oameni se iubesc, ar trebui să aibă curajul de a înfrunta realitatea, adică de a-și afișa iubirea în mod public. Pentru nimic în lume nu trebuie să accepți să fii iubita sau iubitul din umbră, oricare ar fi motivele. Dacă o faci, vei avea mult de suferit și te vei plafona, vei rămâne mereu cel/cea din umbră sau cel/cea de pe planul doi.

          Este foarte important ca atunci când primești o astfel de propunere, să ai tăria de a spune NU. Dacă persoana respectivă nu poate sau nu vrea să te aducă în prim-plan, atunci nu te merită osteneala, nu-ți merită sentimentele. Oricât ai fi de îndrăgostit/ă, oricât de mult ai iubi, trebuie să TE RESPECȚI. Dacă tu nu te respecți, nimeni nu o va face în locul tău. Nu te aștepta ca el/ea să-ți atribuie locul meritat pentru că nu o va face dacă tu nu vei arăta nicio dorință în acest sens. Nu este ok acceptarea locului din umbră. Fiecare om merită să fie iubit complet, pe de-a-ntregul, în văzul lumii, iar o astfel de relație îți va aduce prea puțină fericire și prea puține satisfacții. Te vei simți incomplet/ă, vei ajunge să crezi că ai o problemă, că nu ești îndeajuns de bun/ă încât să fii iubirea din văzul lumii și atunci stima de sine va coborî „sub nivelul mării”.

         Fără respect de sine ce mai rămâne?! O viață plină de îndoieli, de amărăciune. O viață trăită cu jumătăți de măsură, o existență trăită în nemulțumiri și insatisfacții. Deși aparent pare ceva minor, relațiile secrete nu aduc nimic bun pentru un adolescent, ba din contră, îi va dezrădăcina aproape complet valorile și principiile insuflate în familie. Ce rost are să fii iubirea din umbră când poți să fii dragostea de la lumină, însumarea tuturor dorințelor lui/ei. Dacă vei apuca să guști din întunericul unei relații secrete, foarte greu vei mai avea șansa de a trăi o iubire completă. Dacă te amesteci cu umbrele, rămâi în întuneric. Viețile sunt destul de greu de schimbat, iar suferențele pătimite sunt greu de uitat și de vindecat!

        De ce o iubire secretă? Meriți o dragoste întreagă! Nu te desconsidera! Acceptă numai ce ți se cuvine, adică TOTUL!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Iubirile secrete din adolescență

  1. Roxana zice:

    Citindu-ti blogul,am o intrebare fara raspuns si nici nu am la cine sa apelez.Am 16 ani si m-am indragostit de un tip de 23.Deocamdata avem doar o relatie de prietenie.Urmeaza sa ne intalnim dar pe ascuns.Tata imi interzice orice contact cu vreun baiat,la fel si mama.
    Mi-e asa frica ca vor afla si de ce se va intampla.
    am dreptul de a ma intalni cu el daca am 16 ani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s