Prietenia în adolescență

buni prieteni

Prietenia în adolescență este foarte importantă. De fapt, ca să fiu sinceră, prietenia nu ține de o vârstă anume, numai că în copilărie și în adolescență, numărul prietenilor este mult mai mare decât la maturitate. Odată ce ajungi la maturitate, se instalează un puternic obicei de selecție. Prioritățile se schimbă, percepțiile se schimbă, obiceiurile se schimbă, până și viziunea asupra vieții se schimbă. Și atunci, nu mai vrei să ai lângă tine sau în jurul tău o mulțime de oameni, ci o mână de oameni, dar care să-ți fie un fel de suflete pereche. Oameni cu care să fii pe aceeași lungime de undă, care să te completeze și cu care să împarți aceleași pasiuni și concepții de viață.

Dacă familia nu ne-o putem alege, ei bine, prietenii ni-i putem alege. Nimeni nu ne obligă să fim prieteni cu cineva. Ne alegem prietenii după cum vrem și asta cred că este un lucru minunat, pentru că astfel îi vom avea lângă noi doar pe cei care ne plac, îi iubim și cu care ne simțim bine.

Cine este prietenul cel mai bun? Cel care își va face mereu timp pentru tine. Cel care face din problemele tale, problemele lui. Cel care va îndrăzni să te tragă de urechi atunci când greșești. Cel care îți spune adevărul verde în față. Cel care nu se teme să îți spună ceva. Cel care te iubește și îți vrea binele. Prietenul adevărat te încurajează și îți insuflă curaj. Prietenul adevărat este argumentul obiectiv asupra faptelor tale. Prietenul adevărat nu te îndeamnă la rău și nu va încerca să te manipuleze. Prietenul cel mai bun nu te folosește. În prietenia voastră, lucrurile vin de la sine și timpul petrecut împreună este de neprețuit.

Cine este prietenul fals? Cel care te îndeamnă să faci rele. Cel care într-un fel sau altul, te face să îți irosești viața și timpul. Cel care râde de tine, te batjocorește și este lângă tine numai atunci când nu are ce face. Prietenul fals profită de bunătatea și de generozitatea ta. Prietenul nesincer o să te mintă și o să te dea la o parte ori de câte ori va avea ceva mai bun de făcut. Lui nu îi pasă că suferi și nu va suferi alături de tine, pur și simplu va ocoli subiectele despre tine. Pentru că lui nu îi pasă prin ce treci, nu îl interesează să îți fie bine și nu va acționa ca un pansament peste rănile tale. Prietenul mincinos urmărește doar interesul lui.

Alege-ți cu grijă prietenii și nu îți irosi timpul doar cu cei care te vor în preajma lor atunci când n-au ce face. Un prieten adevărat este de încredere, nu va spune nimănui secretele tale și îți va fi mereu alături – la bucurie și necaz. Când ești fericit, se va bucura alături de tine. Iar când ești trist, va suferi cu tine și va lupta să-ți fie bine, îți alină inima.

Fii prietenul cel mai bun pentru un om și el va deveni pentru tine la fel. Unul pe altul vă veți alege. Veți ști cum să o faceți. În prietenie totul vine de la sine. Este cea mai curată relație dintre toate. Prețuiește prietenia!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s