Sa vezi frumosul din lume…

sa-vezi-frumosul-in-tot

Îți dorești să fii fericit, nu-i așa? Sunt convinsă că da! Și eu îmi doresc să fiu fericită, niciun om sănătos mintal nu ocolește fericirea, decât dacă îi este teamă de ea sau consideră că este urmată de un necaz devastator. Dar nu despre asta vreau să scriu acum, ci despre importanța calității de a fi tot timpul pozitiv și de a vedea frumosul din jurul tău. Fericirea este o senzația puternică, extrem de puternică, dar de scurtă durată. După ce intensitatea se domolește, fericirea se transformă într-o stare de mulțumire, stare de bine, satisfacție de durată. Cheia acestei stări de mulțumire, este să încerci să vezi frumosul din jurul tău, să înveți să te bucuri de lucrurile simple. De acele momente simple și curate de care toți avem parte zi de zi. Învață să apreciezi cerul senin, liniștea din casă și din suflet, confortul fizic sau material, sănătatea, privilegiile de care te bucuri, familia, șansele pe care le ai și care ți s-au oferit mereu. Învață să respiri aerul curat de afară, să admiri o floare, o fată frumoasă sau iubirea trecătorilor. Tot ce vezi în jurul tău este al tău, lasă-te inspirat de frumos și fii pozitiv.

Cred că cel mai important, după natură, este să înveți să vezi frumosul din oameni. Cu toții avem defecte – fizice sau comportamentale. Și dacă oamenii, în general, văd mai des urâtul decât frumosul, pierd oportunitatea de a avea lângă ei persoane cu adevărat speciale. Nu te lăsa constrâns de defectele celor din jur, mai bine gândește-te: „ia să văd ce calități are X, poate e un om special, vreau să-l cunosc”. Pleacă de la premisa că toți oameni au ceva minunat, oricât de ascuns ar fi acel minunat. Realizează că noi înșine trezim frumosul în ceilalți. Dacă marginalizezi pe cineva, dacă îl jignești, dacă îl refuzi, nu te aștepta să-ți arate acea latură bună și frumoasă. Nu te aștepta să lupte sau să-ți demonstreze ceva dacă tu nu meriți eforturile celuilalt. În viață primim DOAR ce oferim, nimic mai mult. Vrei amabilitate, respect, iubire, ajutor, înțelegere, etc?! Atunci trebuie să înveți să oferi aceste „lucruri”. Dragostea și frumosul nu pot fi văzute de oricine, trebuie să te antrenezi în acest sens, să renunți la scepticism și la ideea că toți oamenii sunt răi, toți oamenii sunt la fel. Nu este așa. Oamenii sunt cu tine, la fel cum te comporți tu cu ei. Învață să fii un om frumos și vei avea în jurul tău frumosul și persoanele pe măsura inimii tale.

Să vezi frumosul din lume este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a avea o viață împlinită, care să te mulțumească din toate punctele de vedere.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s