Diferența de vârstă este prea mare?

Întrebare de la Roxana:

Îți citesc blogul, am o întrebare fără răspuns și nu am la cine să apelez. Am 16 ani și m-am îndrăgostit de un tip de 23 de ani. Deocamdată avem o relație de prietenie. Urmează să ne întâlnim, dar pe ascuns. Tata îmi interzice orice contact cu vreun băiat, la fel și mama. Mi-e foarte frică de ce s-ar putea întâmpla dacă vor afla ai mei. Ce spui, am dreptul de a mă întâlni cu el dacă am 16 ani? Diferența de vârstă este prea mare?

Răspunsul meu:

Dragă Roxana, știu că inimii nu îi poți dicta și nu poți alege rațional de cine să te îndrăgostești și de cine să nu te îndrăgostești, însă diferența de vârstă este cam mare. Sunt absolut convinsă că ești o fată cu o mulțime de calități și poate că băiatul te place sincer, însă gândește-te, ce fel de relație ar putea să vrea un bărbat de 23 de ani dacă nu una totală, care să implice și contact sexual?! El este un bărbat și are nevoi fizice accentuate, așadar mai devreme sau mai târziu îți va cere să faceți sex. Crezi că ești pregătită pentru asta? Eu cred că este cam devreme să te implici într-o relație care te va forța să te maturizezi, pentru că sexul implică nu doar plăcere, ci și o mare responsabilitătate.

La 16 ani ar trebui să ieși cu băieți apropiați de vârsta ta. Cu elevi ca și tine, cu care să împarți aceleași pasiuni. Tu cu bărbatul de 23 de ani proveniți din generații diferite. Pasiunile și plăcerile lui sunt cu mult diferite față de ale tale. Chiar dacă dragostea pare mare, s-ar putea să îți fie greu să ții pasul cu el. Și dacă vei ține pasul cu el, vei fi nevoită să te porți nu ca o adolescentă, ci ca o femeie de vârsta lui, cu tot ce implică asta.

Dacă părinții tăi vor afla, cu siguranță te vor certa și te vor pedepsi, dar mai mult decât atât, vor fi supărați pe ei însuși, se vor învinovăți și vor crede că au dat greș și nu te-au „păzit” așa cum trebuia. Sfatul meu este să te ții departe de astfel de relații. Poate că băiatul are intenții bune sau poate că tot ce vrea de la tine este sex obținut ușor. Ești la vârsta la care trebuie să înveți. Ești la vârsta la care trebuie să te bucuri de adolescență. Nu îți complica existența și nu te maturiza forțat intrând într-o relație care este deja problematică din cauza diferenței de vârstă. Meriți să iubești și să fii iubită de un băiat cu care să poți ieși pe stradă cu capul sus. Când vei fi o femeie matură vei avea timp suficient să fii și cu un bărbat mai matur decât tine.

Ai grijă de tine, Roxana, și nu te lăsa păcălită. Dacă îți cere să faceți sex și nu este dispus să te aștepte, înseamnă că nu te iubește. Să nu ai nicio îndoială.

Acest articol a fost publicat în Întrebare și răspuns și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s