Mi-e teamă de un refuz, ce să fac?

Întrebare de la Iulia:

Îmi place de un coleg de clasă și cred că mă place și el sau cel puțin m-a plăcut în trecut. Aș vrea să îl invit la un suc, dar mi-e teamă de un refuz. Ce să fac?

Răspunsul meu este:

Bună Iulia, în primul rând, să nu te temi niciodată de un refuz. Dacă îți place un băiat și vrei să îi spui, spune-i. Dacă vrei să-l inviți la un suc, invită-l fără teamă. Nu mai gândi negativ pentru că atragi „răul” asupra ta. Și dacă te refuză ce se întâmplă?! Nimic! Ce ai avut și ce ai pierdut? Nimic.

În viață te vei lovi de tot felul de refuzuri, nu doar în dragoste, ci și în viața profesională și în viața de zi cu zi. Trebuie să înveți să accepți refuzurile și să le iei ca atare fără să îți amărăști existența. Te-a refuzat?! Nu-i nimic, înseamnă că providența are pregătit pentru tine un băiat mai bun. Înseamnă că acela nu îți era sortit și prin urmare, nu are rost să suferi sau să te dai cu capul de pereți. Trebuie să fii curajoasă și asumată. Decât să nu încerci ceva și să rămâi cu regretul că nu ai încercat, mai bine încerci și ești refuzată, dar rămâi cu a ta conștiință împăcată că ai încercat.

Și să-ți mai spun ceva, în dragoste băieții ar trebui să facă primul pas. Așa este firesc. Deși nu mai trăim în 1900 toamna și fetele din ziua de astăzi sunt puternice și capabile să cucerească, în mod normal tu trebuie să fii cea sedusă și curtată. El trebuie să se străduiască să-ți câștige dragostea, nu tu. Din start dacă tu faci primul pas ești și cea îndrăzneață care menține frâiele posibilei relații. Așadar dacă faci primul pas și totuși te refuză, crede-mă, n-ai pierdut nimic. Băiatul acela nu te merită, ba chiar tu meriți un băiat mult mai bun, un băiat puternic și hotărât, capabil să te iubească, să te respecte și să te protejeze. Să nu suferi, să nu plângi, așteaptă să întâlnești băiatul potrivit.

Până la urmă este normal să fim refuzați din când în când, un om nu are sute de suflete pereche, ci numai câteva!

Mult succes, draga mea!

Acest articol a fost publicat în Întrebare și răspuns și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s