Adolescentii si muzica…

       Când vine vorba de muzică, adolescenții sunt chiar senzaționali, nu au limite și pot ține o sală întreagă de oameni pe ringul de dans. Ei nu țin neapărat cont de curentele muzicale, ei trec muzica prin filtrul inimii și știu să așeze melodia perfectă, în momentul perfect. Poate că n-ați crede, însă adolescenții au și o cultură muzicală destul de bogată. Deși în ziua de astăzi se ascultă mai mult „bumți-bumți”, adolescenții nu se sfiesc să se întoarcă în timp, la muzica de calitate. Nu doar să o asculte, dar să o și reinventeze.

      Dă-i pe mână unui adolescent echipamentele necesare și va face din petrecerea respectivă, un eveniment de neuitat. Deși pentru un eveniment important, adolescenții nu sunt luați în seamă, eu aș oferi acest credit de încredere dacă aș avea ocazia. De ce? Pentru că adolescenții știu ce înseamnă muzica și o percep dincolo de banii pe care muzica îi produce. Dacă ar fi să întreb un adolescent care este cea mai mare pasiune a lui, sigur mi-ar răspunde din scurt: „muzica și dansul”. Dar în general părinții nu sunt de acord cu această pasiune, dacă ar studia pianul sau vioara, ar fi ok. Dar să facă din copilul lor un DJ, cred că niciun părinte nu și-ar dori. Și sincer, mă întreb de ce. De ce, pentru că această meserie nu este numai frumoasă, dar este și bănoasă.

     Propun un experiment, dacă aveți acasă un adolescent pasionat de muzică și plănuiți un eveniment important în viața voastră, lăsați-l pe el să se ocupe de muzică, lăsați-l să vă demonstreze de ce este în stare. Puneți-i la dispoziție echipamentele necesare și lăsați-l să-și demonstreze talentul. Nu aveți echipamente necesare? Ei bine, puteți apela la categoria „inchiriere echipamente”, nu vă costă nici mult și vă faceți fericit și copilul. Da, îi spun copil, deși este adolescent, pentru voi, ca părinți, este un copil chiar și când va împlini 60 de ani.

      Și chiar dacă evenimentul nu va ieși unul reușit, chiar dacă dă greș, din cauza emoțiilor sau pentru că nu se descurcă, măcar se va convinge dacă muzica este sau nu viitorul lui. Dar sinceră să fiu, eu nu cred că un adolescent pasionat de muzică ar putea da greș, dacă el simte că muzica este viața lui și vrea să devină DJ, atunci pasiunea lui nu este în van și nu se va face de rușine. Încercați, dragi părinți, să vă încurajați copii în ceea ce le place. Orice meserie, oricât ar fi ea de grea sau ușoară, dacă există pasiune, în timp va deveni vocație. Dar dacă nu îl ajutați, credeți-mă, îi veți frânge aripile și va ajunge la maturitate un roboțel setat numai să facă bani, lipsit de pasiuni și neîmplinit din acest punct de vedere. Muzica mută munții din loc, credeți-mă!

Prinsart

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s