Adolescentii isi antreneaza mintea

        Spune-i unui adolescent că este prost sau urât și-l vei răni până-n adâncul inimii. Da, fiecare cu ce-l doare. Unii sunt complexați de înfățișare, alții de inteligența lor. Ideea este că și frumusețea exterioară se naște din interior, din bunătatea sufletului și din deșteptăciunea aceea nativă, dar și dobândită. Nu există om deștept care să fie urât, cum nu există om frumos care să fie prost. Și chiar dacă la început frumusețea exterioară pare de ajuns, în timp, dacă nu există și inteligență, frumusețea exterioară devine plictisitoare sau de prisos.

Voi ce alegeți, dragi adolescenți? Frumusețea înfățișării sau deșteptăciunea? Care este mai importantă pentru voi? Ideal ar fi să vi le doriți pe amândouă, dar să „lucrați” mult mai mult la inteligență, pentru că din ea se nasc toate lucrurile frumoase și bune. Ignoranța este mama răutății și a urâțeniei. Cred că nimic nu este mai dezagreabil pe lumea asta, decât un prost care se crede atotștiutor și pe deasupra și interesant. Cea mai bună soluție pentru a scăpa de aceste două etichete, „prost” sau „urât”, este să vă antrenați mintea, să o dezvoltați și să îi explorați cât mai mult din capacitatea sa infinită.

sarcasticu.com

        Cum vă puteți dezvolta și antrena minte astfel încât să deveniți oameni frumoși și inteligenți? Iată cum:

Învățați – la școala, în afara școlii, orice lucru nou învățat este ca și cum ați mai pus o micuță cărămidă la consolidarea voastră ca oameni raționali și spirituali.

–  Citiți – orice carte, chiar și pe cele care nu vă plac. Din fiecare carte puteți învăța câte ceva. Indiferent că este o carte fantasy, polițistă, filosofică sau psihologică, toate cărțile au în ele câte un secret pe care trebuie să îl descoperiți. Descoperind secretul, veți primi o mare lecție care vă va ajuta în viață.

–  Mergeți la teatru – pentru distracție există clubul, însă pentru cultură, există teatrul. Teatrul este o experiență unică care vă va face să înțelegeți cărțile citite, vă va întregi imaginea de ansamblu a tuturor cărților citite.

 Mergeți la film – pentru o paralelă completă între teatru și carte, adăugați și filmul. Nu este de ajuns să le vedeți pe laptop, fiind într-o sală de cinema, este altceva, ceva deosebit.

–  Implicați-vă în tot felul de acțiuni umanitare și de voluntariat – să citiți și să vizionați filme nu este de ajuns. Dacă vreți să cunoașteți viața, să vedeți fiecare față a vieții, trebuie să învățați să vă implicați în orice. Nu doar că veți învăța multe și vă veți dezvolta inteligența, dar vă veți dezvolta și inteligența emoțională, care este extrem de importantă.

–  Dați curs pasiunilor voastre – să nu vă temeți de nimic, încercați să vă ascultați inima, să fructificați pasiunea pe care o simțiți. Din pasiune se naște vocația, dacă puneți dăruire, perseverență și muncă… vocația se instalează de la sine.

–  Fiți oameni – ascultați-vă nu doar inteligența, ci și conștiința și inima. Nu este de ajuns să fiți numai raționali, trebuie să și simțiți.

      Concluzia: Nu fiți limitați, gustați viața și oportunitățile ei din plin. Nu vă limitați numai la laptopul pe care îl aveți, înfruntați viața, trăiți, experimentați și evoluați!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Adolescentii isi antreneaza mintea

  1. confucius48 zice:

    Dupa cum ar zice Elliott Hulse, corpul este mintea noastra. Corpul este canalul nostru de tranzitie al interiorului spre exterior, este cel care transmite mesajul nostru in lume. Ca intotdeauna, de la un adolescent.
    http://fiiputerea.wordpress.com/2014/05/01/ce-am-invatat-in-ultimii-11-ani-de-scoala/

  2. Eu aleg desteptaciunea =D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s