O iubire de-o iarnă

     timetv.ro

     Te vreau o iarnă nu mai mult. Astă iarnă, doar atât, nu-ți cer mai mult. Dincolo de picurii reci ai iernii, stă trupul tău cald. Dincolo de fulgii de nea răcoritori, care-ți pică pe pleoape, ți-e inima și mai caldă. Printre troienile de zăpadă, tu pari mai colorat ca niciodată. Ochii tăi albaștrii, obraji-ți rozalii, buzele sângerii, părul blond, hainele arămii, parc-ai fi o pictură de-a lui Claude Monet. Frumos, mult prea frumos ți-e zâmbetul cu dinții tăi albi, imaculați ca omătul.

     M-am îndrăgostit de tine, așa cum de mult n-am mai simțit… îmi tremură sufletul în preajma ta. Când te simt în apropierea mea, gândirea mi-o ia razna. M-aș apropia de tine, dar mă tem. Aș sări în brațele tale, dar mi-e frică să nu cad. Ți-aș mărturisi iubirea, dar oare o vei accepta?! Mie-mi miroase a dragoste de-o iarnă… mie-mi vibrază trupul de dorință. Dar ție?! O să mă răstesc la tine și-o să-ți spun: „hai să ne iubim o lună-ntreagă, să împărțim Decembrie la doi”. Nu mai mult, o lună, și-apoi ești liber să pleci, și să faci ce vrei. Dar azi, acum, vreau să-mi îndeplinești dorința, mult râvnitul vis de-o iarnă. Moș Crăciun să mi te aducă în dar în noaptea de Crăciun și să te țin prizonier în inima mea, până la jumătatea lui ianuarie. Apoi să-mi recapăt libertatea și tu pe a ta; să ne despărțim pe drumuri paralele, dar să rămânem cu amintirea unei iubiri de-o iarnă. Ca un vis împlinit, un vis perfect, o amintire ce ne va trezi la viață în fiecare iarnă. Și vom simți mereu același jind, același dor, ca-n iarna lui 2013. Să-mi amintesc cu drag ochii tăi blajini, iar tu de veselia mea nebună.

          Hai să ne trăim dragostea în doi, astă iarnă, doar atât…

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Ganduri, Proză Scurtă și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s