Izgonesc frigul din casă

Vara lui 2013 a însemnat pentru mine nenumărate cheltuieli. De ce?! Pentru că sunt o tipă foarte prevăzătoare, mă gândesc la iarnă încă dinainte de-a sosi. Și nu pentru că nu mai pot de dragul ei, ci pentru că e taaare friguroasă. Eu stau la bloc, nu am centrală și nici izolație nu aveam. Vara trecută am avut de ales între a pune centrală sau a ne izola apartamentul la exterior. Bineînțeles că am ales varianta cea mai ieftină, izolația. Nu zic că nu se simte, se simte, este ceva mai călduț în casă decât de obicei. Însă noi fiind branșați la căldura statului, ei nu ne dau căldură cu prea multă generozitate. Caloriferele sunt calde, dar nu fierbinți. Și din când în când mai este nevoie să mai luăm câte un pulover pe noi. Nu foarte gros, dar oricum, nici în tricouri nu stăm. Și-acum… nefiind atât de mulțumită de căldura din casă, m-am gândit să mă interesez de acum de ofertele de pe piață pentru centralele termice. Nu mai spun că anul acesta trebuie să schimb și apometrele și armăturile la bateriile de la baie; dacă îmi cumpăr centrală trebuie să îmi iau și calorifere și plus să-mi iau boiler pentru apă caldă. Ba chiar mi-ar plăcea să îmi încălzesc și parchetul, dar asta ar însemna să-l scot pe tot și să pun țevi pe sub parchet. Deci muncă și cheltuială mare. Bani să ai, că posibilități și magazine sunt o mulțime.

Pe mine nu mă dau banii afară din casă, așa că trebuie să mă interesez foarte bine înainte să cumpăr ceva. Informații am căutat în primul rând pe internet. Așa am ajuns la pe site-ul www.shop-einstal.ro.

Shop2

Așa am aflat că sunt mai multe feluri de centrale termice și anume:

–          centrale termice în condensație;

–          centrale termice pe gaz – tiraj forțat;

–          centrale termice pe gaz – tiraj natural;

–          centrale termice pe lemne.

Bineînțeles că stând la bloc nu o să îmi iau centrală pe lemne, vreau pe gaz, dar nu știu dacă cu tiraj forțat sau natural. Cred că natural. Shop-Einstal.ro are și o mulțime de tipuri de calorifere. Nu le-aș lua nici pe cele mai ieftine, dar nici pe cele mai scumpe. Iată ce au ei în magazin:

–          calorifere aluminiu;

–          calorifere aluminiu verticale;

–          calorifere baie Gorgiel;

–          calorifere oțel Vogel&Noot Compact;

–          calorifere oțel Vogel&Noot Compact atipice;

–          calorifere oțel Vogel&Noot cu venil;

–          calorifere oțel Vogel&Noot Plan;

–          calorifere oțel Vogel&Noot verticale.

Sincer, nu știu de care să aleg. Dar am de gând să apeleze la suportul lor tehnic. Ca să știu ce s-ar potrivi mai bine unui apartament normal. Aș vrea calorifere moderne și rezistente, dacă se poate, să mă țină o mie de ani, n-aș face nazuri.

Oricum ar fi deocamdată nu am bani, am de gând să strâng și la vară să îmi instalez Centrală Termică și Calorifere de la Shop-Einstal.ro. Prețurile lor m-au atras, sunt accesibile. Așa îi pun eu gând rău iernii și frigului. Tu cum ai de gând să interzici frigului să intre la tine în casă?!

Shop1

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s