The Originals

       The-Originals-Poster

       The Originals, un serial de nota 1000. Aseară am terminat primul sezon și de-abia aștept să apară online cel de-al doilea. Sinceră să fiu la început eram reticentă, nu știam dacă merita sau nu osteneala. Ceea ce m-a convins a fost celălalt serial, Jurnalele Vampirilor, pe care îl urmăream din când în când pe Pro Cinema. Pentru prima dată l-am văzut pe Elijah în Jurnale și mi-a stârnit curiozitatea. Și uite așa luni seară am început sezonul și aseară l-am și terminat. The Originals este un serial mult mai bun decât Jurnalele Vampirilor, actorii sunt mult mai mișto, povestea este mai bună, acțiunea este mai captivantă, totul este la superlativ. Nu există grad de comparație între Klaus Mikaelson și Damon Salvadore, Damon arătând ca o paiață pe lângă hibridul sexy Klaus. Și nu există grad de comparație între Stefan Salvadore și Elijah Mikaelson. Elena este insipidă pe lângă Hayley Marshall, iar sora fraților Mikaelson, Rebekah Mikaelson este bestială. Pentru cine nu știe, actrițele care le interpretează pe Hayley Marshall și Rebekah Mikaelson sunt fetele care au dat viață sirenelor din H2O, serialul de pe Disney. Nici nu mă așteptam ca sirenele simpăticuțe să devină în acest serial niște fete „rele”, sexy și puternice. Și îmi place la nebunie că în acest serial vampirii nu sunt machiați și mânjiți, parcă cu făină, ca-n alte filme cu vampiri. Sunt cât se poate de naturali, dar în același timp înfricoșători când decid să-și arate partea rea.

the_originals___rebekah_by_gallerygestapo-d71q8ep

       Povestea filmului este foarte condimentată și este mai altfel decât orice altă poveste cu vampiri. Frații Mikaelson au devenit primii vampiri din istorie atunci când mama lor, cea mai puternică vrăjitoare, a hotărât să-i schimbe din oameni în vampiri, printr-o vrajă fără cusur. Originarii sunt cu adevărat nemuritori, nici măcar un pumnal în inimă nu-i poate ucide, totuși au câteva puncte slabe, părinții lor. Părinți care deși morți de mâna lor, aceștia se străduiesc să le facă viața imposibilă de pe lumea cealaltă și vor cu tot dinadinsul să revină la viață pentru a-i omorî pe ei toți. Personajul principal este Klaus, vampir și vârcolac deopotrivă, născut dintr-o mamă vrăjitoare și un tată vârcolac, cel mai puternic dintre semenii lui, superior chiar. O lasă însărcinată pe Hayley, o tânără vârcolac de origine regală, după o aventură de o noapte. Deși Klaus este un rebel, un nestăpânit și un ucigaș cu sânge rece, vede acest copil ca pe o nouă șansă la viață și la familie. Dintre toți frații, Elijah este cel nobil, cel bun, cel care luptă pentru a reîntregi familia și pentru a-l readuce pe calea cea bună pe Klaus. Elijah ajunge să se îndrăgostească de mămica lup, dar dragostea pentru fratele lui și dorința de a fi cu toții o familie fericită, sunt mai presus de sentimentele lui pentru Hayley. Deși Hayley este însărcinată cu Klaus, cei doi nu simt nimic unul pentru altul și nu au o relație amoroasă. Hayley este și ea topită după Elijah, dar deocamdată nu ajung să fie împreună. Dar contrar altor filme de gen, în acest film nu sunt scene de sex, nici săruturi pasionale, nici mângâieri indecente. Cât despre Rebekah, ea este de partea lui Elijah, îl iubește pe Klaus, dar vrea să se elibereze de sub dominația lui nimicitoare. Rebekah nu a avut niciodată dreptul la dragoste din cauza lui Klaus, ajunge să îl trădeze de câteva ori, însă în final familia este mai presus de orice.

klaus_by_lauren452-d4vsdy4

     Probabil vă întrebați de ce Klaus este rău. Ei bine, când tatăl lor a aflat că mama lor îl înșelase cu un vârcolac, acesta a ajuns să-l urască pe Klaus, chinuindu-l și bătându-l ani de-a rândul. Tatăl a ucis în Klaus orice urmă de bunătate, însă singurul care reușește să vadă un strop de mântuire în ochii lui, este Elijah, care se luptă din răsputeri pentru a scoate binele la iveală. Acțiunea se petrece în New Orleans, orașul care găzduiește toate ororile naturii. Aici locuiesc vampiri, vrăjitoare și vârcolaci, dar la putere sunt vampirii conduși de Marcel. Marcel este un vampir puternic, un vampir preschimbat de Klaus. Cu sute de ani în urmă Marcel fusese un copil de culoare, fără nume, scalv și chinuit de propriul tată. Klaus îl salvează, îi dă un nume, îl crește ca pe propriul fiu și la maturitate îl face și pe el vampir. Ei devin cei mai buni prieteni, ridică orașul New Orleans și toate par să meargă bine, însă tatăl lui Klaus intră în scenă, frații Mikaelson sunt nevoiți să fugă și Marcel rămâne la conducerea New Orleans-ului ce odată fusese al lui Klaus. Reîntors în New Orleans și uimit de ce a construi Marcel, Klaus se hotărăște să redobândească New Orleans, casa ce fusese cândva a lui, și toate bogățiile orașului. Și de aici încep peripețiile fără sfârșit. Deși Klaus este foarte șiret, ajunge să comită niște greșeli care îl vor costa scump. În final ajunge să simtă iubirea pentru fetița lui hibrid și caută să o protejeze de tot răul New Orleans-ului. Hope, fata lui Klaus, este o amenințare pentru toate vietățile pământului, ea urmând să fie superioară tuturor. De ce? Pentru că Hope se naște vampir, vârcolac și vrăjitoare. Dar n-apucăm să-i vedem puterea fetei în sezonul unu. Acțiunea m-a ținut cu sufletul la gură și a luat întorsături neașteptate. Sezonul s-a încheiat într-un mod în care nu m-aș fi așteptat și sincer, mor de nerăbdare să văd sezonul doi.

261177_original

        Dacă vă plac filmele și serialele cu vampiri, vă recomand acest serial cu toată încrederea, este senzațional. Actorii joacă impecabil, cu toții, iar Klaus și Elijah sunt WOW! Nu m-aș sătura să văd acest film la infinit, nu este deloc plictisior și nu contenește să mă surprindă.

        Pe o scară de la 1 la 10, aș da nota 1000 acestui serial!

Hayley-image-hayley-36364761-2700-1800

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Filme/Seriale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la The Originals

  1. Pingback: Leapsa cu filme de la Deby | Adolescenți Senzaționali

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s