Secretele unui păr sănătos

Multe femei sunt nemulțumite de părul lor, este un adevăr universal valabil. Dacă au părul creț, îl vor drept, dacă îl au drept, îl vor ondulat și tot așa. Și dacă părul nu stă așa cum doamnele și domnișoarele își doresc, au tendința de a-l coafa excesiv și de a folosi produse precum fixativul, spuma de păr sau ceara, care îndelung folosite vor deteriora părul. Însă ceea ce multe femei nu știu, este faptul că un păr deteriorat, dacă nu este îngrijit corespunzător, va fi mai dificil de aranjat. Și orice coafură ai adopta, ea rezistă mai puțin. De exemplu un păr creț care este îndreptat zilnic, va arăta neîngrijit și nu se va menține drept prea mult timp, oricât v-ați strădui. Singura soluție fiind tăierea părului.

 Un alt aspect neștiut de multă lume este faptul că părul este un indicator important al sănătății. Un păr tern, fragil și lipsit de strălucire, poate fi efectul unei alimentații nesănătoase. De asemenea, ceea ce noi numim un păr deteriorat este de fapt rezultatul deproteinizării firului de păr din cauza coafării excesive și a folosirii produselor ce conțin prea multe substanțe chimice – vopsea de păr, fixativ, etc.

par

Pentru un păr sănătos, care să arate impecabil, țineți cont de următoarele sugestii:

  • Contactați un specialist care să vă spună ce tip de păr aveți. Dacă vă gândiți că este costisitor, vă puteți liniști. Adesea consilierea unui expert în hairstyling este gratuită. Trebuie doar să mergeți la un studio (nu de videochat), iar stilistul vă va explica ce problemă sau ce tip de îngrijire are nevoie părul vostru.
  • Folosiți produse corespunzătoare tipului vostru de păr. Vă spuneam mai sus că un păr uscat este adesea demineralizat. Folosiți un ulei de păr leave-in pe părul ud, proaspăt spălat și după coafare. Nu exagerați totuși, pentru că îl veți îmbâcsi.
  • Chiar dacă părul vostru se îngrașă repede, nu-l spălați excesiv. Dacă îl spălați prea des, rezultatul va fi contrar așteptărilor – se va îngrășa și mai repede, întrucât veți accelera secreția de sebum. În general este indicat să vă spălați părul o dată la 4 zile. TRUC: Pentru a vă menține părul curat fără să folosiți apa, utilizați șampon uscat sau pudra de talc, dar nu exagerați!
  • Folosiți placa de păr, uscătorul de păr și ondulatorul numai atunci când este absolut necesar. Nu uitați să folosiți produse pentru protecția termică.

Acestea fiind zise, sunt curioasă – voi cum vă mențineți părul sănătos?

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s