Sunt depresiv, ce să fac?

 Întrebare de la Răzvan:

Bună, vreau să îți spun că la 22 de ani sunt timid și sufăr de depresie. Arat bine însă nu mă ajută cu nimic. De fapt este mai rău. Mă plac fetele la început și apoi când văd cât sunt de mutălău și de plictisitor, nu mă mai plac. Emoțiile mele sunt atât de puternice încât nu pot gândi. Acum e mai rău din cauza depresiei și a anxietății. Nu pot gândi nici când sunt singur. Simt că nu mai pot să îi spun unei fete nici că este frumoasă sau arată bine. Parcă jumătate din mine nu ar fi de acord sau s-ar revolta la acest gest, deși știu că este drăguț. Sunt student și locuiesc singur, însă mă simt prea singur. Chiar și când am reușit să fiu cu o fată, mă gândeam la ea în mod obsesiv pentru că altfel nu îmi aminteam să îi dau nici măcar un telefon. Ce să fac?

Răspunsul meu:

Bună, Răzvan, îmi pare rău să aud că treci printr-o perioadă atât de dificilă, sfatul meu este să te adresezi unui specialist. Nu este absolut nicio rușine să mergi la un psiholog. Trebuie să o faci pentru că depresia nu o să treacă de la sine și riști să îți fie din ce în ce mai rău, atât de rău încât îți va afecta și sănătatea fizică, nu doar pe cea mentală.

Înțeleg că te simți singur și ești timid, însă cauza problemelor tale este una mult mai profundă și mai adâncă. Trebuie să afli cauza pentru a rezolva cu tine toate aceste frământări. Dacă mergi la un psiholog te vei vindeca. Procesul este de durată, însă te vei simți bine și vei putea face din tine un om nou, un bărbat curajos, capabil să-și înfrâneze emoțiile pentru a cuceri cum se cuvine orice fată.

Ești tânăr și este păcat să te afunzi de la această vârstă în depresie, singurătate și tristețe. Este foarte important să înțelegi că ai nevoie de ajutor. Deja singur nu mai faci față problemelor tale. Boala secolului este gândul, trebuie să îți cureți gândurile, să lucrezi cu tine și să începi să vezi partea bună și frumoasă a vieții.

Pentru început te poți concentra pe aspectele bune al vieții tale. Nu te mai împiedica de orice obstacol, încearcă să înțelegi că în orice rău există și un bine. Cât despre fete, nu ar trebui să ai atâtea emoții. Și fetele sunt oameni, și ele au emoții și sentimente puternice. Învață să fii îndrăzneț și asumat. Nu ai de ce să te temi, nu ți se poate întâmpla nimic rău.

Te rog să apelezi la un psiholog, probabil pentru că ești student vei beneficia de anumite reduceri sau chiar de gratuitate dacă iei un bilet de trimitere de la medicul de familie. Ai încredere în tine și în ajutorul specializat, o să redevii un tânăr vesel și optimist, dar trebuie să faci ceva, să te străduiești și totul va fi bine.

Ai grijă de tine.

P.S. Din ce în ce mai mulți oameni sunt depresivi, așadar nu este nicio rușine să mergeți la psiholog. Dacă nu o veți face va fi din ce în ce mai rău.

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Întrebare și răspuns și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s