Ce fac dacă am părinții stricți?

Întrebare de la Camelia:  

Ce aș putea să fac dacă ne placem reciproc și totuși nimeni face primul pas? Și dacă ai niște părinți care nu te lasă să ai nici măcar un prieten pe care să îl pupi pe obraz, care îți umblă prin lucruri pentru a găsi dovezi ca să te poată închide în casă până la terminarea liceului? Ce fac dacă am părinții stricți?

Răspunsul meu:

Draga mea Camelia, nu știu ce vârstă ai, însă dacă vă placeți reciproc, poate că ar trebui să găsești o cale pentru a-i mărturisi într-o manieră drăguță și nevinovată că îl placi. Scrie-i un sms, un mail sau chiar un bilețel de mână. Poți să-i scrii un simplu: „îmi place de tine” și atunci dacă te place și el, ar trebui să îți răspundă la fel. Din câte îmi dau seama, ai până-n paisprezece ani, așadar cu siguranță nu ți-a trecut vremea și sigur vei avea un iubit cât de curând. Dar toate se petrec la timpul lor. Nu grăbi lucrurile.

Cât despre părinții tăi, realizez că sunt niște părinți stricți și exigenți, însă trebuie să înțelegi că te iubesc și îți vor binele. Cu siguranță nu procedează corect atunci când îți cotrobăie prin lucruri, dar se tem pentru tine, pentru liniștea ta emoțională, dar mai ales pentru cazul în care ai putea fi păcălită de un escroc sentimental, adică genul acela de băiat care vrea doar sex și nu îi pasă de tine. Astfel de băieți există, așa că ferește-te de ei și nu te lăsa presată de un astfel de băiat. Dacă îți va cere să faceți sex și nu este dispus să te aștepte, înseamnă că nu te iubește și nu te merită.

Sfatul meu este să discuți cu părinții cu calm și sinceritate. Explică-le că tu ești o fată cuminte și nu ai vrea niciodată să te faci de rușine și cu atât mai puțin să îi rănești pe ei. Spune-le că ești demnă de încredere și comportă-te ca atare. Dacă le explici că nu ai niciun iubit și nu ai de gând să îți începi viața sexuală în viitorul apropiat, probabil că se vor mai liniști.

Pentru părinți trecerea copilului lor de la pre-adolescență la adolescență este foarte grea. Pentru ei ești încă un copil, chiar dacă te transformi cu pași repezi într-o femeie. Dă-le timp și încearcă să-i înțelegi că se tem pentru tine. Este cumplit pentru ei să-și imagineze că devii o femeie și vor să te protejeze de abuzurile sexuale și de acea maturizare forțată de care vei avea parte dacă îți începi viața sexuală devreme.

Ei chiar te iubesc, doar că nu știu cum să gestioneze situația. Nu sunteți dușmani și nu îi trata ca pe niște dușmani pentru că vă veți îndepărta din ce în ce mai mult și atunci îți vor lua toată libertatea. Învață să fii sinceră și deschisă cu ei, demonstrează-le că nu mai ești un copil, dar că ești o tânără în care pot avea încredre.

Mult succes, Camelia!

Acest articol a fost publicat în Întrebare și răspuns și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s