Lumina din casa mea este de acum eficientă

Astăzi sunt nervoasă! Sunt suuuper nervoasă! Iarăși mi-a venit factura la curent! Da, știu că vine în fiecare lună, însă iarăși a venit factura la curent mare. Trebuie să plătesc o sumă de-a dreptul impresionantă. Și m-am supărat! Am senzația că „ard” o grămadă de bani pe lumină. Nici nu-i de mirare. Am o grămadă de obiceiuri proaste. Mă culc târziu, citesc până la 3-4 dimineața și țin luminile aprinse. Locuiesc singură, nu îmi place întunericul, de aceea și consum atât de mult curent. Acum s-a mai mărit ziua, însă iarna facturile mele la curent sunt chiar mai mari decât cea pe care am primit-o astăzi. M-am săturat. Trebuie să-mi schimb becurile din casă cu niște corpuri de iluminat interior economice.

bec led alb neutru lumanareDa, îmi trebuie becuri economice și știu de unde să le cumpăr. În disperarea mea, am căutat și eu mai multe informații despre eficiența luminoasă. Am căutat informații pentru că deși vreau să plătesc mai puțin la curent, vreau ca lumina pe care viitoarele mele becuri o vor „arde” să fie la fel de eficientă și de puternică așa cum este acum. Nu vreau să mă chiorăsc noaptea ca și cum aș fi la lumânare. Și iată ce am aflat: eficiența luminoasă este reprezentată de numărul de lumeni. Consumul de energie electrică, însă, este reprezentat de numărul de wați. Un bec foarte bun, care să îmi ofere aceeași lumină pe care mi-o doresc, dar care să consume puțină energie electrică, are un consum mic de wați și un număr mare de lumeni, adică oferă o luminozitate mare.

magic led

Pe Magic Led, locul de unde îmi voi cumpăra noile corpuri de iluminat pentru interiorul casei mele, scrie așa: pentru ca un bec să producă o lumină satisfăcătoare, raportul dintre wați și lumeni trebuie să fie de cel puțin 80. Exact asta voi face, îm voi cumpăra becuri pentru toate corpurile de iluminat din casă, cu un raport care să nu fie mai mic de 80.

bec led magic ledDe ce vreau să îmi cumpăr noile becuri economice de pe site-ul Magic Led? În primul rând pentru că raportul calitate-preț este imbatabil, pentru că m-au „luminat” de ce plătesc atât de mult pentru factura la energia electrică, pentru că sunt un magazin online serios și pentru că fiecare produs comercializat întrunește acele calități pe care un om le vrea de la un bec – lumină bună și consum mic. Fiecare produs este făcut astfel încât energia consumată să nu fie prea mare, fluxul luminos emis să fie optim, tipul de lumină generat să fie cel dorit de client (lumină caldă, lumină rece, lumină cu aspect de lumânare, lumină în diverse culori), iar eficiența să fie maximă. Ce pot să-mi doresc mai mult de atât?!

De luna viitoare, prețul facturii mele la energia electrică va fi mai mic, iar eu mă voi bucura de aceeași lumină! Asta da viață!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s