Două reguli pentru a fi un om bun

pe nefericirea altuiaȚine cont de două reguli: 

  •  Să nu-ți repari sinele prin distrugerea altcuiva!
  •  Să nu-ți construiești niciodată fericirea pe nefericirea alcuiva! 

Starea de bine, mulțumirea de sine și fericirea se pot pierde foarte ușor chiar și într-o relație care cu ceva timp în urmă te încânta. Totuși, atunci când simți că nu mai poți, fă în așa fel încât nimeni să nu aibă de suferit. Deciziile ne aparțin întotdeauna și suntem direct răspunzători pentru faptele noastre. Orice ai vrea de la viață, obține acel lucru într-un mod cinstit și transparent. Nu te învăța din adolescență să minți, să înșeli, să păcălești, să prostești și așa mai departe. Crede-mă, dacă vei face astfel, vei intra pe drumul singurătății. Deși aparent ești invincibil, cu cât înaintezi în vârstă, puterea piere. Și nu piere numai puterea, pierea tinerețea, energia, capacitatea, simpatia oamenilor și așa mai departe.

Dacă iei numai decizii greșite, vei merge din greșeală în greșeală. Nu despărți un cuplu pentru a fi tu fericit. Nu răni o fată bună sau un băiat bun doar pentru că nu îl poți iubi așa cum merită. Învață să-ți asculți inima și conștiința. Dincolo de plăcere, se află cinstea și starea aceea minunată că ai făcut exact ce trebuia. Nu spun să fii un sfânt sau o sfântă, spun doar să eviți să rănești alți oameni. Fericirea ta nu va fi solidă dacă este construită pe nefericirea altcuiva. Iar sinele tău nu se va „repara” dacă ai ajuns să distrugi stima de sine a altcuiva.

Ține cont de aceste două reguli și vei fi un om bun. Fiind un om bun, o să atragi în viața ta oameni la fel de buni. Fii bun, însă selectiv. Fii bun cu cine merită și indiferent cu cine nu îți merită iubirea, respectul și afecțiunea!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s