Povestea unui somn linistit

 

           A fost o vreme când credeam că sunt vampir. Sau într-o altă viață fusesem curtezană… cine știe?! Cert este că aveam probleme cu somnul și nu prea puteam dormi noaptea. Da, da, cel mai bine dormeam ziua. Dar nu era bine deloc. Pentru că ziua aveam treabă, iar noaptea o petreceam aiurea. Stăteam în dormitorul meu, în patul meu, scriind, pierzând vremea pe facebook sau uitându-mă la filme și seriale. Abia după ora trei dimineața mă fura somnul și tocmai după ora cinci cădeam cu adevărat în lumea viselor. Și de atunci aș fi dormit până la ora două ziua. Dar n-aveam cum. Pentru că oamenii normali nu se trezesc la 14.00. Se culcă la ora 23.00 și se trezesc la 7.00 dimineața. Dar nu și eu.

           M-am străduit să-mi schimb programul. Am renunțat la cafea și la cola. N-am mai mâncat ciocolată după ora șase după-amiaza. Mi-am pus ceasul să sune în fiecare dimineață la opt. Și chiar dacă eram un zombie toată ziua, după zece seara parcă înfloream. Parcă mă învioram. Mă simțeam odihnită și oricât aș fi încercat să dorm, nu puteam. Apoi am apelat la tot felul de trucuri. Mi-am cumpărat bețișoare parfumate, lumânări, veioze, mi-am vopsit camera într-o culoare mai caldă, am rearanjat mobila. Nimic nu a funcționat. Până într-o bună zi când o prietenă mi-a spus: „Auzi, le-ai făcut pe toate și le-ai încercat pe toate. Mai ai să mai iei somnifere și gata, chiar că ai depășit orice limită. Sfatul meu știi care este?! Cumpără-ți lenjerii de pat noi nouțe, cumpără-le pe acelea care-ți plac cel mai mult, apoi după ce îți vine coletul, aranjează-ți patul. Când vine seara, încălzește-ți o cană cu lapte, pune două lingurițe de miere, aprinde veioza, suie-te în pat, apucă-te de citit și soarbe din lapte din când în când. Într-o oră, maxim, te va lua somnul!”

lenjerie

          Când mi-a spus asta, aproape că îmi venea s-o strâng de gât. Cheltuisem o grămadă de bani pe zugrăvit și pe fel și fel de lumânări și bețișoare parfumate și când colo, de fapt lenjeriile de pat erau cheia. Am avut încredere. Știam că eu nu pot dormi decât în lenjerii din bumbac 100%, în culori blânde și imprimeuri de poveste. Așa că am început să caut pe net. În fond Google-lul este tatăl magazinelor online. Neștiind ce să caut mai exact, am dat un search pe cuvântele cheie: lenjerii de pat 100% din bumbac. Și uite așa, povestea unui somn liniștit a început. Am dat peste o sumedenie de magazine, dar am ieșit rapid. M-au speriat prețurile și nici modelele nu m-au convins. Am căutat până ce am gasit pe Google site-ul magazinului online Lenjerii-Lenjerii.ro. Când am descoperit magazinul, am crezut că mi-a pus Dumnezeu mâna în cap. Prețuri accesibile și pe deasupra reduse considerabil. Se merită să faci cumpărături în decembrie. În această lună, magazinele cu suflet au promoții grăsuțe.

gif1

           Deși sunt fixistă și eram pornită pe ideea de a-mi cumpăra numai lenjerii de pat din bumbac 100%, până la urmă am cumpărat câte una din fiecare categorie principală: o lenjerie din bumbac satinat, o lenjerie creponată, o lenjerie din bumbac 100%, o lenjerie 3D, o lenjerie uni, o lenjerie de lux și o lenjerie din mătase. În total 7 lenjerii de pat, cu modele variate, culori variate, materiale diferite, însă prețuri asemănătoare, cost decent și omenesc. Aici prețurile sunt concepute după buzunarul oricărui om. Bogat sau cu un venit modest, orice om își poate cumpăra lenjerii frumoase și de calitate. Aș fi putut să profit de oferta 1+1 Gratis, 2+1 Gratis sau chiar 3+1 Gratis, dar nu am vrut. La cât de „dili” sunt, am preferat să iau câte una din fiecare categorie. Nu m-am uitat la bani, mai ales că eram atât de încântată de raportul calitate-preț.

gif2

         Am comandat, iar coletul mi-a venit a doua zi. Hmmm… fericire mximă am simțit! Pentru prima seară, am pus pe pat lenjeria lila cu magnolii și-am urmat ritualul, întocmai cum îmi spusese prietena mea. La început nu pot să spun că am simțit mare lucru, dar eram vrăjită de frumusețea lenjeriei. Am încercat să citesc, am dat pe gât cana cu lapte cald, însă la a doua pagină m-am oprit. Abia așteptam să dorm. Așa că am pus cartea pe noptieră, am închis veioza, am tras pilota până la gât și am închis ochii. Fața mea era lipită de perna moale, bumbacul satinat îmi mângâia obrazul, lenjeria parcă mă îmbrățișa, în patul meu se simțea o răcoare dulce, dar nu îmi era frig deloc. Gleznele mele erau mângâiate de atingerea moale a cearșafului. Am închis ochii și am lăsat confortul și mirosul prospețimii din lenjerie să mă învăluie. Să fi trecut 10 minute, să fi trecut o jumătate de oră, nu știu, dar am adormit. Și am dormit până dimineața la nouă ca un prunc.

         Așa am ajuns la concluzia că pentru un somn odihnitor, liniștit și sănătos este nevoie de o lenjerie de pat pe măsură. Ce feng-shui, ce zugrăveală, ce una, ce alta… lenjeria de pat este secretul!

banner lenjerii

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s