3 motive pentru care adolescentii se joaca jocuri online

         Vă spuneam că eu elimin stresul prin joc și joacă. M-am declarat fană a jocurilor cu tractoare. Aici puteți găsi și voi mai multe jocuri de genu’ dacă sunteți curioși, dragi adolescenți senzaționali. În celălalt articol al meu, am scris destul de clar de ce mă joc și mai ales cât de mult îmi plac jocurile cu tractoare. Dar eu sunt om mare, cu griji și probleme, cu multe responsabilități și cu foarte puțin timp liber. Întrebarea este următoare, voi de ce vă jucați jocuri online? Sunteți adolescenți, aveți mai mult timp liber decât oricine altcineva, sunteți fericiți din fire, mereu cu zâmbetul pe buze, joviali și cu o mulțime de prieteni. Totuși, ce vă determină să vă jucați? Sunt foarte curioasă!

jocuri cu tractoare

        Mi-am permis să fac și un fel de sondaj pe această temă. Dacă în copilărie jocul este activitatea de bază și este firesc ca minunații copii să fie atrași de tot felul de jocuri; în adolescență, atuni când dragostea înflorește în inima oricărui adolescent, când ieșirile sunt pe primul plan și învățătura un rău necesar, joaca este încă prezentă. Și mă întreb, de ce se mai joacă adolescentul, ce îl determină? Bineînțeles că este alt gen de joacă. În copilărie copiii se joacă cu jucării reale, în adolescență, tinerii joacă jocuri online, laptopul fiind cel mai bun prieten, ever.

       Iată principalele 3 motive pentru care adolescentul încă se mai joacă:

  1. Gadgetul – pentru că au la îndemână o mulțime de gadget-uri performante. Oricât ar fi socializarea online de importantă, la capitolul competiție, jocurile bat detașat nevoia de comunicare! Pune un adolescent să aleagă între facebook și un site de jocuri online și sigur va alege site-ul de jocuri! Garantat 100%.
  2. Plictiseala – majoritatea adolescenților „suferă” de plictiseală. În lipsă de altceva, jocurile pe laptop sunt cele mai la îndemână. Unii tineri citesc sau se îndeletnicesc cu diverse hobby-uri, însă cei mai mulți joacă jocuri pe calculator. Părerea mea este că ar trebui să-și facă timp pentru o oră de lectură, pentru o plimbare în parc și restul timpului liber să și-l petreacă jucându-se. Jocurile online nu sunt doar distractive, majoritatea dintre ele sunt și educative. Le stimulează inteligența și le îmbogățesc cultura generală.
  3. Plăcerea – toți adolescenții se joacă de plăcere. Pentru că jocurile online le oferă o mică doză de amuzament, de distracție și de adrenalină. Dacă în viața reală nu poți face multe lucruri, în miezul jocului poți fi oricine și ți se permite să faci ORICE nebunie posibilă. În joc ești invincibil, nimeni nu te poate răni, nimeni nu te poate face să suferi. Nu există riscuri sau pericole. Doar distracție și voie bună!

Cam acestea sunt principalele motive pentru care adolescenții se joacă jocuri pe calculator. În încheiere îmi permit să vă fac și o mică recomandare. Tocmai pentru că știu ce efect au jocurile asupra psihicului, vă îndemn să evitați jocurile pline de violență, cu bătaie și sânge pe pereți, și să încercați să vă jucați jocuri care să vă echilibreze psihic și emoțional. Dacă nu sunteți foarte atrași de jocurile cu tractoare, cele care îmi plac mie la nebunie, pe Xjocuri.com veți găsi o mulțime de alte jocuri interesante și distractive! Enjoy! 🙂

x

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 3 motive pentru care adolescentii se joaca jocuri online

  1. Eu prefer să stau pe facebook decât să mă joc 🙂 =D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s