Tu ti-ai expune nunta pe facebook?

         De ceva timp s-a dat startul nunților „pe facebook”. Nu că până acum nu aș mai fi văzut poze pe această rețea de socializare, însă parcă totul a explodat dintr-o dată. De parcă „lumile”, în loc să-și țină nunțile și fericirea într-un ballroom nunți, ar fi mutat petrecerile în totalitate pe facebook. Mă întreb de ce… mă întreb de ce postează live… de ce este atât de important să pui poze instant, de la fața locului? Oare de ce nu se bucură de moment și pierd vremea cu facebook-ul? În mod normal, toți prietenii și oamenii dragi ar trebui să fie prezenți la nuntă. Așadar, pentru cine postează?! Pentru cei virtuali? Pentru cei din străinătate? Ok, dar DUPĂ nuntă, oare n-au suficient timp să le-arate cât de fericiți au fost?!

        Dar să vă spun. Simt nevoia să o fac. La o privire mai atentă, pe facebook își pun nunțile numai cei cu putere financiară. Restul, aceia mai decenți, n-o fac. Și să vedeți, fraților, lux, restaurante nunți așa cum vedem poate doar la TV, rochii fastuoase, artificii, gheață carbonică, pahare de cristal, toate nebuniile posibile. Așadar trag concluzia că aceste fotografii postate pe facebook sunt și o formă de laudă. Nu e fericirea, cât e infatuarea. Nu e important momentul, cât e important postatul. Hm… grea treabă cu tehnologia. Lumea nu prea mai trăiește în prezent. Spațiul online ocupă prea mult din viață, din punctul meu de vedere. Sunt de acord cu facebook-ul atâta timp cât nu-ți expui prea mult viața personală. Până la urmă who cares?! Cui îi pasă de tine și de viața ta?! Nimănui! Facebook-ul este doar un mijloc de a pierde timpul, un spațiu în plus față de lumea reală și atât.

        Mi-ar fi plăcut să fi putut spune: „Pe vremea mea nu exista facebook, lumea își filma nunta pe o casetă video și se uita la ea de sărbători. Pozele erau puține și ridicole… etc.”, dar nu pot spune, pentru că și eu fac parte din generația anilor 90 și iubesc prezentul. Nu neg că mi-ar plăcea o nuntă ca-n povești, într-un super ballroom, cu toate elementele de vis necesare. Dar cu siguranță n-aș dezvălui prea multe pe facebook. La cum își asumă mulți identitățile altora, n-aș vrea ca fotografiile mele să apară peste tot pe net, să și le înșusească alții și câte și mai câte. Prefer să fiu precaută. Prefer să-mi țin viața personală în siguranță.

         Tu ce-ai face dacă te-ai căsători? Ți-ai expune nunta pe facebook? 🙂

restaurante nunti

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s