Nebunia diminetilor – horoscopul

        Dragi adolescenți, care este primul lucru pe care îl faceți voi dimineața?

       De exemplu eu când mă trezesc, primul lucru pe care îl fac este să pun mâna pe tabletă, îmi verific mailul – jobul e de vină – și apoi citesc horoscopul. Abia după mă spăl pe față și-mi torn o cană mare de cafea. Deși nu întotdeauna mi se potrivește horoscopul, citirea lui este un ritual peste care nu trec niciodată. Nu pot. Măcar trebuie să-mi fac o idee asupra zilei care mă așteaptă cu brațele deschise. Dar recunosc că dacă horoscopul mă avertizează că voi păți ceva rău sau voi întâmpina probleme, îl ignor cu desăvârșire. Nu vreau să-mi încep ziua făcându-mi griji sau temându-mă de ceva. Urăsc să trăiesc în teamă sau cu drobul de sare deasupra capului. În schimb, dacă horoscopul îmi spune de bine, toată ziua sunt binedispusă, veselă, sigură pe mine și chiar îl iau în seamă. Altfel nu, altfel prefer să duc ziua așa cum știu eu, la fel de pozitivă și de optimistă cum sunt mereu.

         Dar știți unde îmi citesc eu horoscopul? Deși sunt o mulțime de site-uri, reviste și ziare care publică horoscopul zile, eu am o slăbiciune pentru horoscopul pentru copiii mari și mici de pe GoKids.ro.  Deși acest horoscop ar fi trebuit să fie pentru copii și adolescenți, vă mărturisesc că mie mi se potrivește de minune. Este ceva mai simplu decât alte genuri de horoscop. Nu se complică cu detalii despre dragoste, sănătate sau carieră, ci pur și simplu îți oferă un imbold pentru ziua respectivă. Un mic indiciu despre cum ar trebui să te comporți în ziua cu pricina. Pun mult preț pe atitudine și uneori mă trezesc cu o stare neplăcută – ori apatică, ori nervoasă. Și dacă horoscopul mă avertizează că o atitudine negativă m-ar putea afecta, atunci vrând-nevrând îmi pun pe față zâmbetul pentru zilele fericite cu forța. 🙂

horoscop pentru copiii mari si mici

        Și cum vă spuneam, îmi place că horoscopul GoKids.ro nu se complică cu detalii fixe despre iubire, bani și sănătate. De ce? Păi… nu sunt implicată în nicio relație, deci nu iubesc pe nimeni în mod special și pasional. Banilor nu le duc niciodată grija și nici dorul, nu sunt un om care să se învârtă în jurul banilor. Cât despre sănătate, am trecut de mult de faza marile probleme. Răcelile sau durerile de cap deja nu le mai bag în seamă. Sunt o rutină care mi se întâmplă din când în când. Nu sunt măritată, nu am copii, o carieră spectaculoasă încă nu am, deci mă pot încadra cu succes în categoria copiilor mari și mici, mai ales fiindcă locuiesc încă cu mama. Deci sunt și eu un copil mare, un copil care preferă să-și citească horoscopul pe GoKids.ro pentru a avea încă un motiv de a trăi într-un mod pozitiv. Nu vreau să mi se spună lucruri mărețe, nu vreau să mi se povestească întregul viitor, nu aștept marea dragoste și nici nu sper să câștig la loto, pentru că nu joc. Cariera mi-o voi consolida în timp. Dragostea o să îmi bată la ușă fără să o forțez și fără să o caut în toate colțurile lumii. Iar banii sunt făcuți să circule, nu să-i strâng la saltea.

         Încă din adolescență eram înnebunită după horoscop. Pe vremea aceea abia așteptam să prind în mână o revistă sau un ziar care să aibă horoscop. Viața mea depindea foarte mult de ceea ce-mi prezicea horoscopul. 🙂 Bineînțeles că eram naivă, dar tot speram că EL, colegul meu de clasă, îmi va lăsa într-o dimineață bilețelul minune în pupitru, prin care îmi cerea să fiu iubita lui. Dar deși horoscopul îmi dădea speranțe, EL nu m-a surprins niciodată cu un asemenea gest. Deci am rămas la stadiul de sperat până am terminat liceul când m-am eliberat de tot de obsesia pentru el. 🙂

         Dar spuneți-mi, dragii mei, voi vă citiți horoscopul dimineață? Credeți în el? Vi se potrivește?

gokids.ro

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s