Airsoft-ul, un sport pentru părinți și adolescenți

      Tinerii din ziua de astăzi n-au avut copilăria pe care am avut-o noi, generația ce purta cheia la gât. Ei nu fac mișcare, nu prea știu să se bucure de realitate, iar socializarea în viața de zi cu zi este o adevărată problemă. Cei mai mulți dintre adolescenți își petrec tinerețea în fața laptopurilor și chiar și-afară, gadget-urile sunt nelipsite din mâinile lor. Tehnologia este bună dacă este folosită cu măsură. De fapt în viață, ce-i prea mult întotdeauna strică. De partea cealaltă sunt părinții, tații mai cu seamă, care nu fac altceva decât să muncească și să aducă bani în casă. Nimic greșit, însă duc o viață monotonă și-și neglijează de cele mai multe ori copiii. Aproape niciodată nu există timp pentru o activitate tată-fiu sau mamă-fiică. Și uite așa părinții realizează că au pierdut ani buni din viața copiilor lor, iar tineri se trezesc la maturitate, într-o lume străină și deloc ușoară. Nu suntem roboți, asta e clar. Din când în când avem nevoie de distracție. Până și părinții se pot distra împreună cu copiii lor aflați în pragul maturității, poate.

bile

     Așa cum spuneam și mai sus, adolescenții de astăzi nu s-au bucurat de jocurile copilăriei noastre, gen „De-a v-ați ascunselea”, „Rațele și vânătorii”, ”Împușcatea”, „Șotron” și multe alte jocuri minunate. Acest lucru i-a afectat atât fizic, mulți adolescenți sunt supraponderali, cât și psihic și emoțional. Joaca are rolul ei în dezvoltarea copiilor. Și deși fiecare dintre ei s-au jucat măcar o dată în viață „Counter-Strike”, „Delta Force”, „Battlefield” și multe altele, nici măcar unul n-a simțit emoția aceea nebună pe care am simțit-o eu când am primit primul meu pistol cu bile din plastic. Deși eram fată și aveam numai vreo treisprezece ani, m-am bucurat de acel pistol mai ceva ca de-o păpușă Barbie. Deși era al naibii de dureros să încasez bilele din plastic direct pe piele, eu și prietenii mei ne împușcam cât era ziua de lungă, până ni s-au terminat rezervele de bile, apoi a trebuit să ne prefacem că ne împușcam. Noroc că nu ne-am împușcat în ochi, pe vremea aceea nu erau echipamente speciale, așa cum se găsesc astăzi. Încasam fiecare bilă pe piele, durea, dar emoția era mult mai puternică. Cine avea la vremea aceea un pistol cu bile, era un motiv de mândrie. Dar noroc că eram buni unii cu alții și ni le împrumutam.

kjw_1911_1_

       Sunt curioasă, câți dintre voi, cititorii mei, ați avut pistoale cu bile? Câți v-ați jucat pe bune „Împușcatea”? Câți dintre voi ați încasat o bilă direct pe piele? Câți dintre voi ați simțit acea durere dulce, presărată cu bucurie și emoție? Probabil că unii ați avut pistoale cu bile, alții nu. Cert este că astăzi puteți transpune în realitatea vechiul joc „Counter-Strik”. Ar putea fi o super activitate între tați și fii. O joacă care vă va apropia mult mai mult, care vă va scoate din cotidian și care vă va umple inimile de bucurie.

       Cum puteți face asta? Simplu! Cheia este energicul sport airsoft! Tot ce trebuie să faceți este să căutați pe Google „Airsoft România” și așa veți găsi senzaționalul magazin de airsoft care comercializează arme de airsoft, replici de airsoft, pistoale de airsoft, bile pentru airsoft și o grămadă de accesorii pentru airsoft, gen: încărcătoare mid-cap, baterii li-po, colimatoare și multe altele. Trebuie să aveți în vede că armele și consumabilele pentru airsoft sunt într-adevăr cele care fac ca distracția să devină o adevărată acțiune, însă nu uitați că aveți nevoie și de un echipament de airsoft corespunzător. Aveți nevoie de veste tactice, centuri, încălțăminte de airsoft, genunchiere și cotiere pentru airsoft, măști sau ochelari de protecție pentru airsoft, mânuși pentru airsoft și inevitabil, măcar o geantă de transport.

g_p_short_breacher_5_

       Unde puteți găsi aceste „jucării pentru airsoft” și echipamente? Pe site-ul magazinului online Airsoft6.ro. Airsoft6 este cel mai renumit magazin de airsoft care comercializează echipamente de airsoft, replici de airsoft, accesorii și consumabile airsoft la cele mai bune prețuri. Ba chiar pune tuturor la dispoziție și un service pentru replicile de airsoft, în caz de acestea se defectează.

      Ce este airsoft-ul până la urmă și unde se poate practica? După cum bine v-am dat de înțeles, airsoft-ul este un concept interactiv de agrement unic la noi, este un joc ce simulează un conflict militar. Acest conflict militar prinde viață cu ajutorul echipamentelor ce sunt menite să replice adevăratele echipamente militare, iar armele airsoft sunt replici ale armelor adevărate, numai că trag cu bile din plastic. La fel ca în copilăria mea, numai că armele sunt mult mai complexe și mai frumoase, ele fiind copia fidelă a celor originale. Cât despre locurile unde se poate practica airsoft-ul, ei bine în țară avem câteva airsoft park-uri, însă acțiunea acestui joc se poate petrece foarte bine și în locuri mai obișnuite, să le spunem, în păduri, parcuri, fabrici, uzine sau unități militare ce au devenit ruine. Oricum, departe de omul neechipat corespunzător. Mai greu să te lași dus de nebunia airsoft-ului în parcuri pline cu oameni, nici nu este indicat, pentru că deși bilele sunt din plastic, fără echipament, jocul devine dureros și se poate întâmpla un accident nefericit. Așadar, mare grijă.

grenada

        De ce recomand airsoft-ul părinților și adolescenților? Pentru că este un sport menit să sporească relațiile dintre oameni, pentru că implică multă mișcare, încredere și dezvoltă spiritul de echipă. Airsoft-ul este un sport mult mai curat și mai energic decât paintball-ul, acesta nu lasă urme, de aceea „victimele” sunt nevoite să recunoască când au fost „atinse” mortal. Prin urmare este și un joc de onoare, în care toți jucătorii implicați vor învăța ce înseamnă triumful, dar și eșecul; vor învăța să piardă demn, să se bucure pentru câștigători sau din contră, să se bucure de propriul succes al echipei sale. Distracția va fi peste măsură, adrenalina va curge în valuri și la sfârșitul zilei, toți vor avea de povestit multe pățănii distractive. Iar experiența se poate repeta ori de câte ori veți avea timp, căci consumabilele sunt inepuizabile în magazinul Airsoft6.

       Decât gadget-uri și plictis, mai bine airsoft și energie!

airsoft6

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s