Invata sa ai rabdare…

299109_10150376416792645_791667644_8177988_1035463725_n

      În general adolescența este perioada în care nerăbdarea și greșelile sunt la ele acasă. Greșelile nu sunt ceva wow, pentru că le comitem cu toții. Însă nerăbdarea este cea care împinge tânărul să face cele mai multe greșeli. Se spune că adolescenții nu prea gândesc, nu știu să asculte, nu au răbdare, sunt egoiști și nu se gândesc la nimic altceva decât la ei înșiși. Nu prea sunt de acord, mai sunt și adolescenți ca lumea, care gândesc, ascultă, au răbdare și sunt altruiști. Nu vă îndemn să fiți exemplari, totuși n-ar strica să ascultați înainte să vorbiți, să gândiți înainte să faceți ceva, să investiți înainte să cheltuiți ceva (în special sentimente), să vă vedeți propriile defecte înainte să le vedeți pe altora, să învățați să nu criticați, să nu umiliți, să nu batjocoriți. Să învățați să fiți oameni și să vă comportați ca atare. Adolescența nu înseamnă sălbăticie. Adolescența este perioada de tranziție, care vă conduce spre maturitate și care vă va împămănteni caracterul și personalitatea. Nu fiți răi, veți vedea că a fi bun este mult mai înălțător. 

       Sfatul meu este să încercați să fiți genul de om pe care l-ați iubi din tot sufletul. Acel om potrivit vouă, acel om pentru care ați merge până la marginea pământului. Se poate! 🙂

Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s