In razboi cu demonii

    fc0f31aaf7ba8191ee2cae285fa571f6

      Te-ai gândit vreodată cine ești tu? Ai căzut vreodată în interiorul tău când ai pus capul pe pernă? Te-ai gândit la tine când ai închis ochii? Ți-ai pus vreodată întrebarea cine ești tu, când nimeni nu este atent la tine? Cine ești tu atunci când nimeni nu se uită la tine?

      Ești omul al cărui chip îl porți zi de zi? Tot timpul ești bun, sincer, altruist, serios, responsabil și fără cusur? Chiar ești așa? Simți în tine numai bine? Sau simți și pulsarea răului? Simți cum prin venele tale curge și răutatea? Până la urmă, cine ești tu când nimeni nu te privește? Cred că nimeni nu ar răspunde public, cu sinceritate, la aceste întrebări. Nimeni nu va recunoaște vreodată, cuiva, că printre zecile de calități se ascund și câteva defecte sau metehne foarte întunecate. Cu toții avem porniri și secrete. Cu toții simțim în noi acea nenorocire tăioasă, însă nu spunem aceste lucruri tuturor, nu le dăm frâu liber. Dacă ne-am afișa în fața lumii exact așa cum suntem, s-ar putea să rămânem singuri. Uneori sinceritatea este un cuțit cu două tăișuri. Uneori este bine să păstrăm pentru noi secretele demonilor ce ne dau târcoale. Unele lucruri ar trebui să rămână nespuse. Unele lupte se petrec în taină. Unele războie se țin în singurătate. Uneori singurii salvatori suntem noi înșine.

       Ideea este nu să ascunzi aceste lucruri, ci să înveți să lupți cu ele, să încerci să le birui zi de zi, să fii mai presus de ele, să îți dorești să fii om, un om mai bun, un om care a reușit să-și învingă proprii demoni. Lupta nu este ușoară, este chiar grea. Este aceeași luptă pe care un alcoolic o duce zi de zi cu băutura. Fiecare zi fără un strop de alcool, este încă o luptă câștigată. Așa și cu răutatea și metehnele, fiecare zi trăită drept, este o zi câștigată, o luptă câștigată într-un război de-o viață. Nu-ți fie teama să îți dai seama cine ești, teme-te că într-o zi acel cineva va ieși la iveală și fă totul ca răul din tine să nu învingă niciodată lumina ce-ți învăluie sufletul! Poți!

Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s