Cum ne putem mentine sanatatea?

     Boli de ficat, bilă, inimă, pancreas, stomac, artroze, dureri de tot felul, depresii, stări de anxietate, anemii și sensibilități multiple. Cum le tratăm? Cum facem față sutelor de boli care ne încearcă din toate părțile? Cum putem trăi sănătos? Cum ne putem menține sănătatea? Cum ne putem feri de boli? Ce ar trebui să facem ca să murim de bătrânețe și nu din cauza unor boli grave? Ce ar trebui să facem ca să nu mai trecem prin chinurile anumitor boli? Cum putem preveni sau vindeca anumite boli dobândite de-a lungul vieții? Care este cea mai bună metodă? Ce putem face să prevenim cancerul? Ce… cum… când… unde… cât?

       Acestea sunt, în mare, întrebările pe care orice om și le pune odată cu înaintarea în vârstă. Săraci sau bogați; copii, tineri sau bătrâni; învățați sau proști; buni sau răi, cu toții ne îmbolnăvim la un moment dat. Unii ne îmbolnăvim grav, alții mai puțin grav. Ce trebuie să facem? Nu există o rețetă anume! Nu există un tratament minune! Ideal ar fi ca de mici copii să fim învățați cu un stil de viață sănătos. Să mâncăm sănătos, să bem cumpătat, să ne ferim de vicii, să ne odihnim, să învățăm să nu mai punem la suflet toate necazurile și răutățile. Dar din „vorbe” e ușor de spus, dar este mult prea greu să ne ferim de toate, când viața este așa cum este, când aproape toată mâncarea este compromisă și când totul în jur este poluat. Oricât ne-am feri, mai devreme sau mai târziu cu toții ne îmbolnăvim de câte ceva. Și sincer, până și supărările se răsfrâng asupra sănătății fizice, dar și psihice. Ce recomand eu în astfel de situații? Tratamente corespunzătoare! Însă dacă boala sau afecțiunea nu este foarte gravă, n-ar strica dacă în locul medicamentelor obișuite am încerca produsele naturiste. Dar vedeți voi, nici aceste produse naturiste tratamente nu trebuie luate după ureche, mulți medici recomandă în ziua de astăzi produsele naturiste, dar depinde și de afecțiuni. Nu poți recomanda lăptișor de matcă, de exemplu, pentru cancer… este adjuvant, dar nu tratament. În fine…

        Ideea este că n-ar trebui să ne mai îndopăm de toate pastilele, fără prescripție, ci în schimb, pentru a preveni apariția anumitor boli, să încercăm produsele naturiste. De exemplu ceaiuri, suplimente naturale și câte și mai câte. Pentru o funcționare normală a organismului, din când în când avem nevoie de câte un ajutor. Ajutor ce poate veni din sânul farmeciilor naturiste care se găsesc la tot pasul. Și unde mai pui că farmaciștii sunt și foarte bine pregătiți, ei pot recomanda produsul perfect pentru afecțiunea „problemă”. Nu întotdeauna sunt de ajuns produsele naturiste, însă ajută, și ajută mult pentru ca organismul să facă față tuturor factorilor de stres.

        Decât un analgezic chimic, mai bine un ceai din plante. Decât un calmant puternic, mai bine un unguent extern. Decât în chinuri, mai bine prevenim cu tratamente naturiste bolile ce la un moment dat ne ajung din urmă, vrem sau nu vrem.

doctorfiruti

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s