Dracula 2013

      dracula_2013_tv_series.psd

     Văzându-l în Dinastia Tudorilor, am dezvoltat o mini obsesie pentru actorul irlandez Jonathan Rhys Meyers și recunosc că m-aș uita la filme cu el non-stop. Și după ce am văzut The Originals, un serial modern cu vampiri, mi-am spus că ar fi timpul să încerc un alt serial cu vampiri, ceva mai clasic însă. Așa că m-am hotărât să vizionez serialul Dracula, avându-l în rolul principal pe Jonathan Rhys Meyers. Trebuie să recunosc că nu mi-a placut încă de la primul episod, mi s-a părut prea clasic, prea obișnuit, prea moale să-i spun așa, însă Jonathan m-a convins să văd primul sezon pe nerăsuflate. Obișnuită cu vampirii din The Originals care puteau mânca, bea și puteau umbla chiar și prin soare, ideea că Dracula trebuia să stea ascuns tot timpul sub pătura nopții, mi s-a părut dezamăgitor. Dar m-am obișnuit rapid, mai ales că serialul este plin de peripeții și Dracula este FOOOAAARTEEE atrăgător.

dracula-nbc-series-2013

      Serialul este o reimaginare a romanului clasic „Dracula” de Bram Stoker. Nu s-au păstrat decât numele câtorva personaje: Dracula, frumoasa Mina de care se îndrăgostește Dracula, Lucy, cea mai bună prietenă a Minei, și Jonathan, logodnicul Minei, în rest totul este schimbat și readaptat. Dracula este readus la viață de medicul fanatic Van Helsing. Vampirul nostru dormea de câteva sute de ani într-un hău tenebros, undeva ascuns în pământ românesc, și este adus la Londra de medicul Van Helsing, pentru a se răzbuna împreună pe Ordinul Dragonului sau Ordinul Draco, cum i se mai spunea în film. Acțiunea se petrece în secolul XIX, la Londra, într-o societate ușor de manipulat. Dracula primește numele de Alexander Grayson și i se pune la dispoziție o avere pentru a elimina întregul Ordin Draco. În trecut, Vlad Țepeș (Dracula) fusese chinuit și blestemat de Ordinul Draco să devină un monstru nemuritor. Practic el este transformat în vampir prin niște practici oculte, pentru a-l pedepsi pentru cruzimea de care dăduse dovadă în vremea domniei sale. Tot atunci îi fusese ucisă și soția mult iubită, Ilona. Van Helsing fusese și el pedepsit de Ordinul Draco pentru că refuzase privilegiul de a intra în Ordin. Refuzând să devină membru ordinului, lui Van Helsing îi este omorâtă familia, soția și copiii. Însetat de răzbunare, Van Helsing îl readuce la viață pe Dracula și plănuiesc împreună să nimicească ordinul. Ordinul Draco era format din niște oameni importanți pe plan economic și politic, care cautau tot timpul să manipuleze omenirea, să se îmbogățească de pe urma extracției de petrol din Imperiul Otoman și să omoare toți vampirii care intrau în Londra.

dracula-cast

       Așa ia naștere Alexander Grayson, cel care ia înfăișarea unui american bogat care vrea să aducă știința modernă în lumea victoriană. El vrea să revoluționeze energia electrică, vrând să lumineze noaptea cu becuri fără fir, acest lucru însemnând falimentul Ordinului Draco. Printre planurile și demersurile răzbunării, Alexander Grayson se îndrăgostește de Mina, reîncarnarea vie a soției sale, Ilona. Mina este logodită cu jurnalistul Jonathan, iar Dracula îi oferă un post mult mai bine plătit, tocmai pentru a o avea mai aproape pe Mina. Deși ar fi putut să o aibă pe Mina oricând, Alexander Grayson nu vrea să o transforme într-un monstru, ci mai degrabă preferă să-și înăbușe el natura de vampir și să o cucerească pe căi omenești. Între timp Van Helsing descoperă un tratament prin care Dracula să poată sta la soare patru ore, însă lucrurile se precipită, Alexander și Van Helsing nu reușesc să aducă în pragul falimentului Ordinul Draco, planurile lor eșuează, însă Alexander reușește să o cucerească pe Mina. Iar primul sezon se termină cu Mina și Dracula în pat, făcând dragoste.

Dracula - Season 1

        Acum abia aștept sezonul doi, pentru că Alexander nu cred că va rămâne nerăzbunat, el urăște faptul că este un vampir și vrea cu tot dinadinsul să-i facă să plătească pe cei care l-au transformat. Probabil că Mina va afla cine este el… nu știu, rămâne de văzut. Serialul are toate ingredientele necesare pentru a fi un bun serial, povestea este captivantă, desfășurarea acțiunii este plină de întâmplări sângeroase dar și incitante, comploturile sunt extraordinare, însă Dracula reușește să le facă față și să se mențină în viață, chiar dacă el este vânat din toate părțile. Sinceră să fiu cartea lui Bram Stoker mi se pare o idioțenie trasă de păr, nu mi-a plăcut și cred că îi întinează memoria lui Vlad Țepeș; pentru că el se presupune a fi Dracula, Vlad Țepeș, domnitorul Țării Românești. Nu știu dacă filmul ar mai fi fost atât de frumos dacă nu îl avea în rolul principal pe Jonathan Rhys Meyers, actorul irlandez joacă apoteotic, este expresiv, șarmant, cu o atitudine wow, iar rolul i se potrivește mânușă. Scenele de amor sunt deliciile serialului, Dracula fiind extrem de seducător. 🙂 Cât despre Mina, actrița a fost foarte bine aleasă, este foarte frumoasă și dulce, fiind imaginea vie a umanității și a frumuseții feminine.

       Într-un cuvânt: me gusta! Acord acestui serial nota zece cu felicitări pentru Jonathan Rhys Meyers!

Dracula-principale-638x425

P.S. Îl găsiți online și subtitrat pe net!

Acest articol a fost publicat în Filme/Seriale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dracula 2013

  1. Lilia zice:

    Din pdv-ul meu, maximum a fost „DinastiaTudorilor”..

  2. mikyangel007 zice:

    Si eu astept sezonul 2 cu sufletul la gura, ca sa vad ce se alege de povestea lor de dragoste.

  3. Pingback: Leapsa cu filme de la Deby | Adolescenți Senzaționali

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s