Ben Hur 2010

Ben_Hur_1362994490_2010

      Astăzi vă voi recomanda un alt film care merită să-l vedeți și de la care veți învăța multe lucruri importante. Filmul se numește Ben  Hur, dar nu ecranizarea din 1959, ci cea din 2010 cu Joseph Morgan ( Klaus din The Originals). Recunosc că am vrut să văd acest film datorită actorului Joseph Morgan. Am vrut să mă conving dacă chiar este un actor desăvârșit, așa cum l-am perceput din serialul The Original. Filmul are două părți, este destul de lung, ține în jur de trei ore, însă merită toată atenția. Înainte de a vă spune pe scurt povestea lui Ben Hur, trebuie să știți că acest film promovează adevăratele valori ale vieții: familia, prietenia, libertatea, loialitatea, autoconservarea, onoarea, iertarea, sinceritatea și iubirea dincolo de timp și spațiu.

Ben_Hur_1367346935_4_2010

     Acțiunea se desfășoară în vremea lui Ponțiu Pilat și a lui Iisus Hristos. Judah Ben Hur este un tânăr orfan de tată, corect și responsabil, care a avut neșansa de a avea un prieten mult prea ambițios. El a crescut alături de bastardul senatorului Romei, Octavius Messala, au crescut ca frații, însă aproape de maturitate Messala este chemat la Roma unde i se oferă o funcție importantă în armata Romei. Departe de Judah Ben Hur, Messala devine un tânăr ambițios, avid de putere, dornic să urce cât mai sus în ierarhia funcțiilor importante de la Roma. Se întorce la Ierusalim după câțiva ani și încearcă să-l facă pe Ben Hur informatorul său. La vremea aceea Ierusalimul era sub ocupație romană, iar revoltele iscate de evrei erau la ordinea zilei. Ben Hur refuză practic să-și trădeze propriul popor și în urma unor evenimente nefericite este acuzat pe nedrept de răscoală; și totul din vina unui angajat, David, și a lui Messala, Messala urmând să îi schimbe viața complet. Inițial Ben Hur trebuia să fie crucificat, iar mama și sora sa urmau să fie spânzurate, însă Ben Hur ajunge sclav pe o galeră romană. Timp de trei ani Ben Hur este scalvul romanilor și obligat să tragă la vâsle zi și noapte. Galera romanilor este atacată de pirați și singurii supraviețuitori sunt Ben Hur și căpitanul roman al vasului. Ben Hur îi salvează viața căpitanului și acesta îi promite că îl va lua ca sclav personal și îi va șterge toate acuzațiile care îi fuseseră aduse. Căpitanul fusese rănit în urma atacului și deși Ben Hur îl salvează de la înnec, săgeata ce îl străpunsese în umăr, urma să îi curme viața timpuriu. Sătul de romanii avizi de putere din jur și neavând moștenitori, căpitanul îi dă lui Judah numele său și îi lasă toată averea drept moștenire, făcându-l astfel un cetățean roman bogat și respectat. Între timp căpitanul moare, iar Ben Hur devine singurul său moștenitor. Puterea și banii nu îl schimbă pe Judah Ben Hur și deși devine cetățean roman, sufletul și sentimentele lui rămân de evreu.

ben_hur_joseph_morgan_006_jpg_gzfg

      Ben Hur se întoarce la Ierusalim dornic să se răzbune pe Messala, vechiul prieten ce îi devenise dușman. Își recuperează casa, soția, mama și sora, se răzbună pe Messala, însă gustul răzbunării nu îi oferă liniștea de care avea nevoie și nici anii pierduți. În cel de-al doisprezecelea ceas Judah Ben Hur reușește să îl ierte pe Messala aflat pe patul de moarte. Reușește să îl ierte și astfel se eliberează de ura ce o simțea împotriva lui Messala și a romanilor, începând astfel o nouă viață, de la zero, dar mai înțelept și mai puternic ca niciodată.

Ben-Hur_portrait_w858

      Joseph Morgan joacă foarte bine rolul lui Judah Ben Hur și deși nu am văzut ecranizarea care a primit 11 premii Oscar din 1959, pot spune că această variantă, ecranizată dintr-un alt unghi, este foartă bună și merită toată atenția noastră. Desfășurarea acțiunii este una plină de evenimente care ne țin cu sufletul la gură. În concluzie, povestea lui Ben Hur este impresionantă, mie una mi-a plăcut extraordinar de mult și ofer acestul film nota zece.

Ben_Hur_1367346947_1_2010

P.S. Îl găsiți online și subtitrat peste tot.

Acest articol a fost publicat în Filme/Seriale și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ben Hur 2010

  1. Pingback: Leapsa cu filme de la Deby | Adolescenți Senzaționali

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s