Rechizite pentru Ana

  veri mica

         Ea este Ana, verișoara mea, fost copil gingaș, actualmente domnișoară în toată regula. Am aproape dublul vârstei ei, i-am observat evoluția și pot spune că de mică a fost un copil minune. La tăierea moțului Ana nu s-a întins spre obiectele strălucitoare, ci a ales un stilou, o carte și o monedă. Eu cred că va ajunge scriitoare, însă numai timpul ne va demonstra asta. A învățat să citească de pe ziare și a început să deseneze și să scrie pentru prima dată pe pereți. Nici nu vă imaginați ce desene șoc făcea ea pe pereți. Dintotdeauna a fost atrasă de creație, dacă nu scrie, desenează; dacă nu desenează, realizează bijuterii handmade și tot așa. Deși ar putea părea o adolescentă normală, vă spun sincer că NU ESTE. Ana este o mică devoratoare de produse de birotică și papetărie. „Mănâncă” rechizite pe bandă rulantă, consumă hârtia de parcă ar fi spanacul lui Popeye Marinarul. Și nu există zi de la Dumnezeu să nu creeze câte ceva. Camera ei este mai ceva ca o librărie și este mai bogată în cărți decât o mini bibliotecă. Peste tot sunt teancuri de cărți, caiete, agende, desene, creioane și produse speciale pentru arta handmade pe care o stăpânește atât de bine.

veri preadolescentacaiete PointShopAna este unică, ea nu știe ce înseamnă plictiseala și nici nu este atrasă de gadget-uri. Am sfătuit-o să își facă un blog, așa ar fi fost mai ieftin, însă nu vrea. Îi place prea mult mirosul de hârtie proaspăt atinsă de mângâierea umedă a cernelii. Căci da, scrie numai cu stiloul și-mi spune adesea că ale sale gânduri și creații stau mult mai în siguranță în zecile de agende pe care le-a strâns de-a lungul anilor. Ea visează ca la maturitate să publice o carte cu multele povești și nuvele pe care le-a scris. Ana nu este o adolescentă ca oricare alta, deși este o fată cochetă, n-ar da în veci sute de lei pe produse de machiaj, așa cum fac multe fete. De exemplu pensulele pentru sprâncene și pleoape și le făurește singură din pensulele pentru pictură, care sunt mult mai ieftine. Le taie părul cu forfecuța și le folosește de parcă ar fi cele mai bune pensule pentru make-up. După cum v-ați dat seama este atrasă de frumos și creație. Dar să ai un astfel de copil talentat este și extrem de costisitor. Foarte mulți bani se duc pe produsele de papetărie, însă merită, este un copil bun, învață și este și cuminte. Tocmai a trecut clasa a IX-a la cel mai bun liceu din Buzău, Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Dar deși este cel mai bun liceu din oraș, este și un colegiu cu pretenții, care necesită extrem de multe cheltuieli. Pe lângă fondul școlii, fondul clasei și așa mai departe, la acest liceu li se cer copiilor și multe culegeri și rechizite speciale, chiar dacă manualele școlare sunt gratuite. Așa că vor urma patru ani grei și costisitori în care Ana va consuma și mai multe rechizite, produse de papetărie, birotică și consumabile, însă are noroc că mă are pe mine, verișoara și sora mai mare. Și pentru că nici ea nu are frați, eu caut să-i substitui rolul de soră.

rechizite PointShopTrebuie să recunoaștem, rechizitele și produsele de birotică și papetărie sunt scumpe, însă ideea este să știi de unde să le cumperi. Dacă știi ce-i place copilului și ești dispus să faci o alegere bună, ca părinte sau rudă, nu trebuie să te ghidezi după prețul rechizitelor, ci după raportul calitate-preț. Chiar și rechizitele sunt categorisite după calitatea lor, nu numai hainele și alte produse. Și este o modă chiar și în rândul rechizitelor, mai rar vedem la un copil în ziua de astăzi caiete urâte sau de proastă calitate, chiar dacă ele încă există pe piață. Toți copiii vor caiete cu coperți desenate frumos și lucioase. Toți copiii își doresc caiete cu file pe care stiloul să alunece cu ușurință. Cu toții vor produse „ochioase” și este bine așa, deoarece cu cât sunt rechizitele mai atractive din punct de vedere al aspectului, cu atât copilul va fi mai atras de învățătură. Ca și în cazul cărților, oferă-i unui copil o carte veche cu coperți rupte sau deteriorate și vei vedea că nu-l va trage inima să o citească. Și dă-i o carte cu coperți frumos colorate și vei vedea că o va „devora” imediat. Tot ce e frumos atrage și este și normal, mai ales în cazul copiilor. Așa că dragi părinți, nu vă bucurați la preț, gândiți-vă că trebuie să vă determinați copilul să învețe. Și să fim sinceri, niciun copil nu învață de bunăvoie, nu scrie de bunăvoie și nu face nimic de bunăvoie, trebuie îndrumat, determinat și chiar păcălit dacă se poate. Dacă un caiet îi face cu ochiul, luați-i-l, va scrie cu mai mult drag compunerile la română și va face exercițiile la matematică cu mai multă plăcere. Contează mult ce le oferim copiilor noștri. Contează aceste detalii aparent nesemnificative și prin urmare trebuie să le punem la dispoziție acele „unelte” care le plac, tocmai pentru a învăța și a ajunge niște oameni de bine, de care să fim mândri.

Cerneala PointShopDar să ne întoarcem la Ana, dacă tot a mai rămas mai puțin de o lună din vacanță, m-am gândit ca anul acesta să-i cumpăr eu rechizitele pentru școală, în felul acesta îi ajut și pe părinții ei și-i fac și ei o mare bucurie. Îi fac o bucurie pentru că eu o cunosc mult mai bine, știu ce-i place și mereu o surprind cu lucruri fabuloase, care i se potrivesc de minune caracterului ei colorat. Fiind tot timpul cu net-ul pe „mână”, am căutat în rândul magazinelor online și așa am aflat de PointShop.ro, site care întrunește toate criteriile pe care eu și Ana le căutăm. Am cercetat în multe librării raportul calitate-preț, dar l-am descoperit pe cel mai avantajos în magazin PointShop.ro care comercializează produse de birotică și papetărie încă din 2003. Și deodată zbang, un gând revoluționar îmi străfulgeră mintea: „Birotică și papetărie la doar un click distanță”, păi da, așa este, însă alegerile mele au fost dificile. Pe PointShop.ro sunt mii de produse arătoase, dar și de cea mai bună calitate, și efectiv am simțit că nu știu ce să aleg. Trebuie să recunosc că și eu am un fetiș dubios, să-i spunem, pentru rechizite. Deși nu mai sunt de mult la școală, în casa mea mereu vei găsi o grămadă de produse de papetărie și birotică. Căutând pe PointShop m-am simți ca-ntr-o cofetărie plină de bunătăți, doar că deliciile nu erau comestibile, ci folosibile. Și-am început să cumpăr de toate, și-am dat în mintea copiilor și o grămadă de fantezii copilărești au început să ia naștere în mintea mea.

         I-am cumpărat lucruri serioase pentru școală: caiete cu coperți frumos desenate, agende, stilouri, cerneală, creioane grafit și colorate, agende, truse geometrice, radiere, linii și liniuțe, notes-uri adezive, coli, stick-uri de memorie, CD-uri, accesorii pentru birou, produse pentru arhivare; și lucruri jucăușe pentru timpul liber: blocuri de desen, pensule, acuarele, cretă colorată pentru asfalt, până și plastilină am pus în coș și multe, multe alte lucruri. I-am luat până și cerneală roșie, sper să nu-i treacă vreodată prin cap să-și falsifice notele, iar caietul cu măr va fi o glumiță, deși n-are laptop Apple, va avea caiet Apple. 🙂 Da, deși pare că am luat lucruri pentru un copil de grădiniță, plastilina, creta colorată și acuarelele le vom folosi împreună, vreau să mă întorc în copilărie cu ajutorul Anei și al acestor produse. Mi-am dat seama că sufletul de copil din mine nu s-a stins. Vreau să mergem în parc să desenăm pe asfalt și să pictăm natura, vreau să fiu din nou copil pentru o zi. 🙂
Una peste alta mă bucur că am găsit magazinul perfect pentru a-i cumpăra Anei tot ce-i trebuie și mă bucur că nu am fost nevoită să mă plimb prin tot orașul, de la o librărie la alta, pentru a găsi toate lucrurile necesare unui început de an școlar. Cât despre prețuri… am fost mulțumită, la câte am cumpărat, am avut parte de reduceri foarte mari. Și da, dragi părinți, de-acum produsele de birotică și papetărie sunt la un click distanță! Alege ce crezi, dar alege ce-i mai bun și mai frumos pentru copilul tău, așa va învăța cu plăcere!

logo

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s