Maleficent

Maleficent_live_action

      Aseară am văzut și eu în sfârșit filmul Maleficent cu Angelina Jolie și alți câțiva actori neînsemnați. Pe scurt, nu m-a impresionat. Este un film drăguțel și atât. Nu impresionează cu nimic și cred că dacă n-ar fi jucat în el Angelina și n-ar fi avut efectele speciale a la Avatar, ar fi fost un film banal. Povestea este una clasică, schimbată foarte puțin la final.

maleficent-960800l-MJ627684CSMalefica (Maleficent) este o zână dintr-un ținut magic care se îndrăgostește de muritorul Ștefan încă din copilărie. Însă anii trec și Ștefan devine un tânăr ambițios. Însetat de putere și dornic de a fi rege, Ștefan o păcălește pe Maleficent, o adoarme și-i taie aripile care o făceau să fie invincibilă. Datorită aripilor ei furate, regele bonav îi dă fata și regatul și astfel Ștefan ajunge rege. Maleficent își cam pierde bunătatea după trădarea lui Ștefan și tot ce-și dorește este să se răzbune. La nașterea Aurorei, fetița lui Ștefan, Maleficent blesteamă fata. Aurora avea să se înțepe în deget la vârsta de 16 ani, după care urma să doarmă somnul veșnic până ce sărutul adevăratei iubiri avea să o trezescă. Maleficent era sigură că iubirea adevărată nu există, așa că era convinsă că fata va dormi pentru eternitate.

        Vrând să o protejeze, Ștefan o trimite pe Aurora în pădure cu trei zâne bune, pentru ca acestea să o crească pe fetiță ferită de probleme și de răutatea Maleficăi. Numai că în toți cei 16 ani, Malefica ajunge să o îndrăgească și să o protejeze mai ceva ca cele trei zâne bune, inutile. Malefica se hotărăște să rupă blestemul, însă înrădăcinat de aproape 16 ani, acesta nu a putut fi șters. Și uite așa, cu o zi înainte de ziua ei de naștere, Aurora se întoarce la palat, se înțeapă în deget și adoarme. Deși un prinț rebegit vine și-o sărută, Aurora nu-și revine. Însă măcinată de durere, Maleficent o vizitează pe Aurora, plânge la căpătâiul ei, îi spune că îi pare rău și că o să-i fie dor de ea și o sărută pe frunte. În acel moment Aurora se trezește, Ștefan află că Maleficent este la palat și pornește o bătălie pentru a o ucide. În tot acest timp Ștefan păstrase aripile Maleficăi, însă aripile îi simt prezența Maleficăi și reușesc să se elibereze din locul în care erau captive, zburând la Malefica și lipindu-se din nou de spatele ei. Malefica îl ucide pe Ștefan, iar Aurora ajunge regina ținutului magic de unde provenea Maleficent. Și atâât…

        Pe scurt filmul este plictisitor, ceilalți actori nu sunt cine știe ce, și aproape că nu se întâmplă nimic până la sfârșit. Malefica nu-i nici bună, nici rea. Ștefan este un nesuferit, Aurora este numai o simplă prezență în film și gata, ceilalți actori sunt aproape degeaba. Deși este un film readaptat după povestea Frumoasei din Pădurea Adormită, filmul acesta nu depășește povestea originală. Din punctul meu de vedere, pe cât de scumpă a fost realizarea acestui film, rezultatul este aproape un eșec. Nici nu se compară cu celebrul remake Snow White and the Huntsman, acesta chiar mi-a plăcut și actorii au jucat impecabil, în frunte cu Charlize Theron. Una peste alta, pe o scară de la 1 la 10, i-aș da nota 4 acestui film.

        Vouă v-a plăcut?

Acest articol a fost publicat în Filme/Seriale și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Maleficent

  1. Pingback: Leapsa cu filme de la Deby | Adolescenți Senzaționali

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s