Timpul nu stă la tocmeală

httpcasa.acasa.ro„Dragă timp,

pe tine, iubirea, sănătatea și libertatea nu vă pot cumpăra! Am ajuns la exasperare. Tu, timpule, pari să nu-mi ajungi DELOC, iubirea e pe cale să se risipească, sănătatea mea mintală este în pericol, iar libertate pare că nu mai am deloc. Am luat-o razna, îți scriu o scrisoare după cum se vede… o voi arunca în neant, poate va ajunge la tine. Vreau să ajungem la un compromis, spune-mi cum te pot cumpăra, dragă timpule? Cum te pot mitui? Cum pot face astfel încât ziua să aibă 30 de ore? Vreau să am și eu timp pentru tot ce-mi doresc! Vreau să am timp pentru muncă, timp pentru iubire, timp pentru odihnă, timp pentru a putea citi o poezie, timp pentru relaxare, timp pentru mine și bineînțeles, vreau să am timp și pentru curățenie! Casa mea arată îngrozitor, munca îmi ocupă tot timpul. Nu, nu te gândi că este mizerie, este dezordine, a trecut atâta amar de vreme de când n-am mai spălat covoarele, de când n-am mai dat mobila la o parte pentru a șterge praful din cele mai tainice unghere. M-am săturat, iubitul îmi reproșează că nu-i calc hainele. De călcat haine nu am niciodată timp, adevărul este că urăsc să calc haine, abia mi le calc dimineața pe cele cu care mă îmbrac eu.  Viața mea este un haos, la fel ca și casa în care locuiesc. Am nevoie de o curățenie generală atât în viața mea, în sentimentele mele, în mintea mea, cât și în casa mea.

     Sunt o femeie independentă timpule, m-am emancipat de mult, am descoperit multe secrete în cei douăzeci și șapte de ani câți am eu, dar încă n-am reușit să găsesc formula minune pentru a lungi timpul. Oricât de organizată aș fi, oricât de bine mi-aș organiza agenda, oricâte bilețele mi-aș lipi pe birou și pe frigider, tot nu reușesc să fac într-o zi tot ce mi-aș dori. Știi, timpule, mi-e dor de adolescență, de vremea aceea când aveam o grămadă de timp, de momentele în care mama mă obliga să fac curat în toată casa. Să fac curat întotdeauna mi-a plăcut, efortul depus mă relaxa psihic și emoțional, îmi oferea o stare de spirit mult mai bună decât aș fi avut dacă aș fi alergat în parc de exemplu. Îmi place ca în casa mea totul să sclipească, sunt obsedată de ordine și mi-ar plăcea ca lucrurile mele să fie din nou la locul lor. Mi-ar plăcea ca în casa mea să miroasă iarăși a curat. M-am săturat să mă întorc zilnic la praful de pe mobilă și la iubitul indispus care și-a călcat iarăși singur cămașa și pantalonii.

      Spune-mi timpule, cum te-aș putea prelungi? Cum te-aș putea cumpăra? Ce-aș putea să-ți dau în schimb pentru a putea să-mi fac singură în casă o curățenie generală, așa cum numai mama știa să facă? Nu știu încotro s-o mai apuc. Nu știu cum să mă mai împart. Nu știu cum aș putea să fiu în mai multe locuri odată. Dacă aș putea, m-aș rupe în bucăți, o parte din mine ar face curățenie și ar găti, o alta și-ar răsfăța iubitul și cea de-a treia parte ar pleca la serviciu, dar nu pot, n-am cum. Spune, tu, ce să fac! Acum, îți ordon să-mi vorbești, timpule! Sunt pe cale să-mi pierd mințile! Spune-mi ce să fac? Vorbește-mi acum!”

       Și deodată cerul se deschise și o voce asurzitoare spuse:

Vetex Cleaning, netoato! Nu este nevoie să cumperi timp ca să ai timp! Este nevoie să apelezi la firme specializate pentru a-ți face treaba pe care tu nu ai timp să o faci! Eu te-am pus să ai o relație cu un bărbat mofturos? Eu te-am pus să-ți vinzi viața, sufletul și prezența pe un job cu mulți bani? Oare eu te-am călăuzit prin viață? Eu te-am pus să faci alegerile pe care le faci?

vertex

– What????? Spuse femeia înmărmurită convinsă că înnebunise. Dar vocea încetă să mai vorbească și cerul se închise! În liniștea serii ea repeta într-una: Vertex Cleaning, Vertex Cleaning, Vertex Cleaning… ce o fi, ce o însemna, ce-o fi vrut să zică? Dar bingo! Beculețul se aprinse. „Cleaning”, adică curățenie în engleză. Vertex Cleaning probabil că este o firmă specializată în curățenie. Dar cum dau de ea? Unde să mă interesez? Unde să caut? Caut… search! Bravo! Search pe Google!

      Și în câteva secunde femeia fu în fața calculatorului căutând cuvintele cheie „Vertx Cleaning”, așa dădu peste site-ul oficial, Vertex-Cleaning.ro. Imediat ce îl descoperi își dădu seama că această firmă era răspunsul tuturor nefericirilor ei. Datorită acestei firme în sfârșit putea să-și facă în casă o curățenie generală, chiar dacă nu o făcea cu mâna ei. Pentru apartamentul ei cu trei camere ar fi plătit nici mai mult nici mai puțin de 380 de lei. La început i se păru mult, dar își dădu seama că era un preț corect și că ieftin nu înseamnă întotdeauna și bun. Realiză că prețul îi oferea siguranța că oamenii ce urmau să execute curățenia erau angajați cu cărți de muncă, cu caziere judiciare verificate, serioși, grijulii cu lucrurile ei, cinstiți și harnici, cu experiență în domeniu. Nu avea nevoie de niște neaveniți, își dorea ca a sa locuință să sclipească. În sfârșit cineva urma să-i aspire toate covoarele și mochetele din casă, să-i îndepăteze pânzele de paianjen ascunse în cele mai tainice cotloane, să-i spele geamurile și tocurile geamurilor pe ambele părți, să-i șteargă oglinzile, să-i curățe și să-i dezinfecteze în detaliu grupul sanitar și bucătăria, să-i spele faianța și gresia din baie și bucătărie, să-i șteargă ușile, tocurile și balustradele, să-i șteargă praful de peste tot, să-i curățe prizele, întrerupătoarele și plintele, să-i șteargă toate corpurile de iluminat și aerul condiționat, să-i curățe caloriferele, să-i trateze cu soluții protectoare toate suprafețele de lemn, sticlă, aluminiu și inox, să-i spele parchetul și să-i odorizeze întreaga casă, astfel încât să fie curat și să miroasă ca atare! Era suuuper încântată și entuziasmată. Avea de gând să comande serviciul și în timp ce oamenii ar fi muncit în casa ei, ea voia să-și ia o zi de concediu și să meargă la un Salon Spa. Da, voia o zi de răsfăț. Încet, încet lucrurile păreau să se așeze. Nu mai avea nevoie de timp, ci de bani! Iar bani avea! Așa că se hotărî să cumpere și un serviciu complet de călcat haine, lenjerii de pat, draperii și perdele. Voia să i se calce toate hainele din dressing. Atât ale ei, cât și ale iubitului. Detesta să calce, nu-i plăcea deloc. Era partea casnică pe care o ura cel mai mult din multele lucruri pe care este nevoită o femeie să le facă.

vertex-cleaning.ro

       În sfârșit era o femeie fericită! Cu curățenia avea o rezolvare pentru tot restul vieții. Mai rămânea să găsească o femeie care să-i gătească de două ori pe săptămână și gata, se putea considera o femeie liniștită și împlinită. De acum avea să se întoarcă în fiecare seară cu drag acasă, iubitul nu ar mai fi avut ce să-i reproșeze și astfel spera să ducă un trai ca pe roze, fără să-și mai facă griji de nimic.

        În fond, dacă nu ai timp, îl cumperi într-un fel sau altul. Important este să ai încredere, firmele specializate nu dau niciodată greș!

vertex.ro

Acest articol a fost publicat în Concursuri, De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Timpul nu stă la tocmeală

  1. Paula Maria zice:

    Cui nu i’ar place sa isi permita asemenea servicii 😀 ,ar avea si altii locuri mai multe de munca 🙂

  2. rudia2014 zice:

    😆
    Bine de știut! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s