A fost odată un pat vechi și urât și unul nou îi luă locul

        A fost odată ca niciodată o prințesă adormită, mereu neodihnită, irascibilă și nervoasă. Nu, ea nu era din Pădurea Adormită, ci dintr-un oraș modern, al zilelor noastre. Locuia singură, dar deși nu o deranja nimeni, ea fiecare zi și-o începea tunând și fulgerând din cauza nopților albe pe care era nevoită să le petreacă vrând-nevrând. Nici măcar nu era bolnavă, nu, ea nu suferea de insomnie. Nu avea griji și nici prea multe lucruri de făcut. Pur și simplu patul ei era vechi și urât, cu o saltea plină de gropi și denivelări, cu arcuri ieșite din loc în loc. Deși ar fi putut să își cumpere alt pat și altă saltea, ea nu se îndura de vechiul ei pat, era moștenire de la bunica pe care o iubise mult și trecuse în neființă pe neașteptate. Și uite așa prințesa noastră prefera să-și ducă zilele într-o stare continuă de oboseală și nervi. Ba chiar de ceva vreme începu să aibă chiar și dureri de spate. Dar ea nu-și dădea seamă că viața ei tristă decurgea așa din cauza patului. Credea doar că este cea mai nefericită și mai ghinionistă ființă din lume. Și toate frustrările și le vărsa pe oamenii din jurul ei. Nimeni nu voia să o mai aibă în preajmă, toți se săturaseră să fie certați sau jigniți din cauza stărilor ei de oboseală și depresie.

pat tapitat

         Dar ca în orice poveste, prințesa noastră cunoscu un prinț. Un prinț nu autentic, ci unul extras din peisajul contemporan, frumos, neras, independent, stăpân pe el și foarte cuceritor. Prințesa noastră nu-i căzu în brațe din prima, așa cum vedem în filme, ci îi trebui mult timp să-și dea seama că el era sufletul ei pereche. Se cunoșteau deja de ceva timp când ea îl invită în casa ei pentru o cină romantică. Și pentru că fecioria nu se mai poartă în zilele noastre, ei dormiră împreună sau mai bine zis, ei se chinuiră împreună. Chiar dacă încercaseră să fie drăgăstoși unul cu altul, patul ce trebuia să le fie cuibușor de nebunii, mai rău îi incomoda. Adormiră spre dimineață și uite așa se treziră amândoi obosiți și nervoși, nu numai ea, așa cum se întâmpla de obicei. Ea crezu că starea ei de depresie îl atinse și pe el. Deja în mintea ei se derulau tot felul de telenovele, credea că el nu o va mai căuta vreodată, credea că era blestemată și că tot ce atinge era sortit ofilirii. Da, așa arătau amândoi, ca două flori ofilite. În loc să se fi trezit împreună radiind, ei erau tăcuți și indispuși, cu cearcăne la ochi și cu amintirea că noaptea trecută fuseseră un adevărat fiasco.

        După micul dejun stăteau tolăniți pe canapeaua din sufragerie, aproape adormiți, iar el rupse tăcerea întrebând-o:

– Cum dormi tu în patul ăla?

– Nu dorm!

– Bun răspuns, draga mea! Știai că un somn plăcut poate începe cu un pat și o saltea nouă?

saltea americana

       În acel moment ea tăcu și își dădu seama că toată tristețea, oboseala, durerile de cap și de spate i se trăgeau numai de la nenorocitul acela de pat vechi. Se simțea rușinată, dar nu mai putea da timpul înapoi, își asuma despărțirea de el, de fapt crezu că despărțirea era inevitabilă, chiar dacă povestea lor nu se consumaseră în niciun fel. Însă prințul nostru era unul serios, atent și dispus să rămână lângă ea poate și pentru toată viața. Și în loc să îi cucerească inima cu un inel de logodnă sau cu un pantof de cleștar, el îi cumpără un pat. Dar nu orice fel de pat, ci un pat tapițat Andora Copper. În acea dimineață o lăsă să plece la muncă și el intră pe site-ul magazinului online Somproduct (ramedepat.ro) și comandă pentru ea minunatul pat tapițat și o saltea americană, sănătoasă, trainică și confortabilă, așa cum nu văzuse prințesa noastră niciodată. Și în plus, primi două perne cadou și livrarea gratuită, pe lângă reducerile de 15% și 26% pe care o obținu prințul pentru patul minune și pentru salteaua binefăcătoare. Alegerea nu fu deloc grea pentru el, știu exact ce pat voia pentru ei doi. Patul Andora Copper era așa cum și-l imaginase: mare, modern, de cea mai bună calitate, cu un stil aparte, nedefinit, ce îmbina clasicul rafinat cu modernul glamour. Patul acesta era special prin elementele capitonate cu butoni ce imitau cristalul și datorită tapițeriei în întregime din piele ecologică de culoarea cuprului. Era foarte încântat de decizia lui și știu că patul minune avea să-i transforme dormitorul prințesei într-unul de lux, surclasând orice altă piesă de mobilier din cameră. Și deși prințul nostru nu era deloc zgârcit, profită totuși până și de „Discount-ul de Bun Venit” de 45 de lei pentru achiziționarea patului și a saltelei americane. Era mândru de el, deja și-o imagina trezindu-se cu zâmbetul pe buze, cu raza aceea de soare gingașă căzându-i pe chipul luminos și drag al prințesei pe care o iubea atât de mult. Era atât de sigur că aceast pat urma să o scape de durerile de spate, de durerile de cap, de oboseală, dar și de depresia care o cuprinse pe prințesă din cauza nopților nedormite, încât îi venea să danseze de unul sngur prin casă, pe o muzică imaginară.

       Totul decurse simplu și rapid, se consultă cu un consilier tehnic foarte drăguț, plasă comanda în doi timpi și trei mișcări și în două zile prințesa noastră se trezi cu un telefon, de la un anume curier, care o anunță că are un colet imens pentru ea, cu ramburs zero. Habar n-avea ea ce surpriză fabuloasă îi pregătise prințul. Și mare îi fu uimirea când văzu montat patul Andora Copper. În loc să se supere pe el că fu obligată să arunce patul vechi de la bunica, ea îi pregăti o altă cină romantică, îl invită la ea și petrecură o noapte de poveste. Nu, nu vă gândiți la prostii, prinții noștri nu s-au iubit, ci au dormit în sfârșit BINE, îmbrățișați, până dimineața la ora zece. Prințesei noastre nu-i mai venea să se dea jos de pat, așa de bine se simțea și-așa de bine ce se odihnise. Zâmbetul ei fu cea mai splendidă răsplată pe care el ar fi putut să o primească.

       Și dacă sunteți curioși, am un happy end pentru voi, dragi cititori, prinții noștri trăiră fericiți în patul lor tapițat până la adânci bătrâneți!

       Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa! 🙂

somproduct

Acest articol a fost publicat în Concursuri, De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la A fost odată un pat vechi și urât și unul nou îi luă locul

  1. Pingback: Concurs Fulger!!! | Litere Stacojii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s