Lumină și culoare

        Ioana muncise la picturile sale peste trei ani de zile. Ani care se scurseseră destul de repede în mansarda ei din centrul Bucureștilor. Pictase toate cele douăzeci și cinci de tablouri cu multă dragoste și în fiecare dintre ele își pusese o parte din suflet. Pictase natura, priveliștea de la mansardă, marea, iarna; își pictase până și mama, propria surioară și iubitul, ba chiar își făcuse și un autoportret ceva mai neobișnuit, pentru că în loc să-și scoată în evidență trăsăturile frumoase ale feței, ea își scosese în evidență defectele care o făceau să se simtă unică. Era un geniu în pictură, dar ea nu se considera așa. Știa numai că expoziția trebuia să fie nemaipomenită, în fond era expoziția sa de debut și dacă aceasta urma să fie un fiasco, atunci își putea lua adio de la idealul său de a ajunge o pictoriță renumită.

      Expoziția urma să aibă loc la o galerie celebră din București, însă trebuia să reamenajeze aproape totul, cu excepția podelei din marmură și a pereților albi, parcă din fildeș. În primul rând nu îi plăcea lumina din galerie. Nu, lumina nu era deloc potrivită. Ea știa ce înseamnă o lumină parcă ruptă din Rai, pentru că lumina făcea parte din ea, era esența ei, iar o lumină nepotrivită nu i-ar fi pus deloc picturile în evidență. Așa că își puse mintea la contribuție și realiză pe hârtie un proiect măreț, un proiect care includea o reamenajare totală. Numai că nu știa cu cine avea să pună în aplicare acest proiect. Însă ajutoarele ei îi dădură soluția perfectă, Atas Lighting. În acel moment, Ioana puse mâna pe telefon, sună la departamentul de proiecte Atas Lighting și stabili o întâlnire cu echipa de „iluminați”.

 Atas LightingÎmpreună merseră la Galeria de Artă Galateca din București și deși Ioana avu cu totul altă idee, aceea de a folosi multe candelabre, aplici și veioze romantice Maria Theresa, unul din specialiștii Atas Lighting îi explică în detaliu că jocul de lumini și umbre este un aspect valoros, esențial pentru o expoziție de pictură și că cea mai bună soluție este iluminatul realizat cu proiectoare orientabile, montate pe șină, iar pentru iluminatul decorativ sunt ideale ledurile RGB, asta pentru a asigura libertatea de mișcare și pentru a lăsa loc liber imaginației. Numai așa lumina ar fi fost desăvârșită și ar fi căzut în unghiuri splendide, scoțând în evidență picturile Ioanei. Deși gândul îi rămăseseră la candelabrele, aplicile, veiozele și lămpile de iluminat interior Maria Theresa, înțelese totuși că soluția modernă propusă de specialiștii Atas Lighting era cea mai bună din câte ar fi putut să aleagă. Pereții și marmura albă, imprimeurile de un albastru regal și luminile ideale, aveau să îi scoată în evidență picturile, realizănd o expoziție de pictură magistrală.

galeria de arta

        Totul decurse conform proiectului, dar mult mai rapid decât se aștepta, și astfel la final Galeria de Artă Galateca arăta fabulos, așa cum nici nu visase poate. Echipa Atas Lighting era cu adevărat nemaipomenită, ei fiind celebri pentru soluțiile personalizate și implementarea rapidă a proiectelor în domenii precum cel hotelier, comercial, retail, horeca, precum și cel rezidențial; erau renumiți pentru serviciile de consultanță și asistență pentru arhitecți, designeri de interior sau proiectanți în realizarea sistemelor de iluminat sau a unor corpuri de iluminat speciale în cadrul proiectelor pe care aceștia le realizau; și de asemenea erau vestiți pentru serviciul de realizare a simulărilor 3D cu integrarea în spațiu a soluțiilor de iluminare recomandate; practic pe scurt, Atas Lighting era compania perfectă pentru un proiect atât de măreț ca cel al Ioanei. În fond nu degeaba Atas Lighting aveau peste 4000 de proiecte finalizate și o experiență de peste două decenii pe piața din România.

          Ziua marii expoziții de la Galeria de Artă Galateca sosi parcă într-o clipită, totul era pus la punct, tablourile erau așezate pe pereți, luminile cădeau perfect pe ele, totul sclipea în jur, spre marea surprindere a invitaților. Expresiile de încântare ale invitaților îi umpleau inima de bucurie Ioanei. Luminile îi puneau în evidență tablourile și îi întregeau momentul de neuitat. Invitații puteau vedea cu ușurință frumusețea tablourilor, calitatea pânzelor și a uleiurilor, dar și detaliile fine ale ramelor din lemn sculptate cu măestrie. Toate tablourile se vândură, cu excepția unuia, a autoportretului. Ioana nu vru să îl vândă, deși i se oferi o sumă colosală pentru el, 5000 de euro. Vru ca acest tablou să îi rămână ei, ca amintere a unui succes ce urma să atragă după sine alte și alte succese! Și totul datorită echipei Atas Lighting cu care continuă să colaboreze pentru reamenajarea propriei mansarde. Avea o viziune de reamenajare pe care trebuia să o pună în practică cu Atas Lighting. De data aceasta avea să aleagă corpurile de iluminat Maria Theresa, pentru că mansarda ei era imensă și perfectă pentru a o redecora într-un stil romantic.

         Lumina făcea parte din ea, iar Atas Lighting reuși să o scoată la suprafață, în văzul tuturor! Ioana simțea în ea pulsând lumina și culoarea frumosului!

atas

Acest articol a fost publicat în Concursuri, De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Lumină și culoare

  1. Pingback: Ajutor :P | Litere Stacojii

  2. Pingback: Concurs Fulger!!! | Litere Stacojii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s