Tocmai se despărțise de EL

       Tocmai ce se despărțise de el… trecuse totuși mai mult de o lună, cu toate acestea, rana era încă adâncă, încă nu îl putea uita și parcă nu era nici pregătită să o facă. Fuseseră împreună 6 ani și locuiseră împreună 5 ani. Fiecare colțișor din casa ei îi amintea de el. Plecase fără vreo explicație, își luase numai hainele. Dar îi lăsă totuși un bilet în care îi scrise: „Dragostea noastră s-a stins, te părăsesc. Să nu suferi, vei rămâne mereu în inima mea!”. Cu ce o consola pe ea biletul lui? Cu nimic. Îl ura pentru modul în care plecase, dar mult mai tare îi era dor de el. Și a naibii casă îi amintea în întregime de el.

        S-ar fi mutat, dar nu își permitea să vândă apartamentul. Ar fi plecat în vacanță, dar nu avea bani suficienți să o facă. Simțea că se stinge de dor, puțin câte puțin. Îl vedea în fiecare lucru, în fiecare colț al camerelor, mirosul lui încă era imprimat în pernă. Ar fi dat foc tuturor lucrurilor. Ar fi aruncat tot și ar fi luat-o de la zero. Dar nu își permitea… la salariul pe care îl avea, nu își permitea să arunce tot. Cu toate că suferința o înjunghia din toate părțile, îi veni în minte să vândă tot din casă și să plece într-o vacanță. În fond n-avea nevoie decât de o saltea unde să doarmă, de haine, de șifonierul unde își ținea lucrurile și de baie, în rest totul i se părea de prisos. Nu, nici măcar de bucătărie nu avea nevoie, ea nu știa să gătească… el obișnuia să o aștepte în fiecare seară cu cina pregătită chiar de mâinile lui. Spărsese toate farfuriile încă din seara despărțirii. Vacanța ar fi ajutat-o să-și revină, să pună punct trecutului, să pășească cu încredere în prezent și să privească cu speranță spre viitor.

5 ani de tocmai - gif

         Printre mii de planuri, își aminti că Tocmai.ro derula un super concurs cu ocazia a 5 ani de Tocmai.ro. În concurs erau puse la bătaie 5 mini-VACANȚE de vis, printre care una la Paris. Oh, ce fain ar fi fost să plece în Franța, se gândi ea. Pentru a putea participa, nu trebuia decât să vândă lucruri, minim 5. Însă ea avea în casă o grămadă de lucruri pe care nu și le mai dorea și pe care voia să le vândă cât mai repede. Așa că se puse pe făcut poze, zeci de poze, sute de poze, și începu să adauge anunțuri pe Tocmai.ro. Știa că la fiecare 5 anunțuri urma să primească o șansă în plus la extragerea celor 5 mini-vacanțe. Vacanța la Ranca se dădu deja, dar ea oricum își dorea să plece la Paris. Fusese peste tot în țară cu EL și nu mai voia să vadă niciun loc din România. Chiar dacă suferea, știa că vânzarea tuturor lucrurilor însemna să accepte despărțirea și să se detașeze odată de EL.

         Puse peste 50 de anunțuri gratuite, toate numai cu poze, îi luă aproape toată ziua să facă fotografii și să publice anunțurile, dar era fericită de decizia pe care o luase. Își spuse în sinea ei: „Sunt fericită, mai ales că vara asta Tocmai.ro plătește transportul tuturor produselor. Știu că lucrurile mele se vor vinde ca pâinea caldă și ce bine că minunații cumpărători pot verifica coletul la primire, în felul acesta nimeni nu-mi va returna lucrurile. Oh, sunt sigură că voi pleca la Paris. Pe 12 august, numele meu va apărea pe Tocmai.ro, ca fiind câștigătoarea vacanței la Paris. Știu eu, așa îmi spune inima”.

Tocmai.ro

       Puse la vânzare totul, pedepsele de electronice și electrocasnice la care gătise el de mult, colecția de filme pe care el o părețuise nespus, dar pe care nu o luase cu el, și vându până și toate articolele de mobilier. Nu își păstră decât salteaua patului, șifonierul, hainele și masa de 12 persoane de la mama ei, în rest toate lucrurile le puse pe Tocmai.ro. Se simțea eliberată, era încântată că avu puterea să se desprindă de toate amintirile cu el. Îi vându până și bicicleta lui. În fond, dacă o lăsase la ea, înseamna că nu o mai voia. Și dacă avea să se întoarcă vreodată după colecția de filme de acțiune sau după bicicletă, ea urma să-i spună cu satisfacție că în casă nu mai are nimic, că vându și aruncă tot ce îi amintea de el. Dar cine știa dacă el avea să se mai întoarcă, probabil că nu… sau cine știe?! Tot ce conta era că urma să plece într-o vacanță, câștigată sau nu. Oricum cu banii pe care urma să îi primească pe lucruri ar fi putut să plece la Paris. Și nici n-avea de gând să-și cumpere altă mobilă, cel puțin nu acum. Și chiar dacă și-ar fi cumpărat, și-ar fi luat tot de pe Tocmai.ro, știa că pe Tocmai.ro vinzi și cumperi simplu și rapid, super lucruri la super prețuri.

       În acea noapte se culcă fericită și liniștită. Acum nu îl mai aștepta pe el, ci data de 12 august, importanta dată în care urma să fie desemnată, probabil, marea câștigătoare a mini-vacanței la Paris de pe Tocmai.ro! Parcă despărțirea părea mai dulce o dată cu decizia luată de a vinde totul…

Tocmai.ro - gif

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s