Bun simt…

10173642_635954016494391_7951219480220136537_n

           Am întâlnit la viața mea tot felul de oameni. Și școliți și neșcoliți, cu toate acestea, cel mai mult i-am apreciat pe cei cu bun simț. Dar trebuie să recunosc, că m-au dezamăgit teribil aceia care deși erau educați, în sensul că erau licențiați în anumite domenii, nu avea pic de bun simț. Ba din contră, erau mitocani, misogini, bădărani și aproape insensibili. Cum se poate să fii așa, când ai urmat o facultate și ai absolvit-o? Cum? Chiar nu înțeleg. Este adevărat că școlitul are un atuuri în plus prin cunoștințele pe care le are, dar asta nu-i dă dreptul să se comporte urât cu alți oameni, doar pentru că nu sunt la același nivel. Nivelul nu ni-l impunem prin studii, ci prin cei șapte ani de-acasă, prin bun simț.

          Cred că nu îi pică nimănui gradele dacă zâmbește, dacă mulțumește, dacă dă bună ziua și dacă se comportă frumos cu ceilalți. Bunul simț este baza omului. Bunul simț ne diferențiază de ceilalți. Bunul simț ne apropie de alți oameni, ne ajută să ne facem prieteni și să ne facem iubiți. Dacă ești bădăran și vorbești ca nuca-n perete, atunci să nu te aștepți să ai prea mulți prieteni în jur, oricât ai fi de sincer. Oamenii fug de cei cu un comportament jignitor. Vrei să fii sincer, fă-o, dar îmbracă sinceritatea frumos, nu o manifesta în cel mai grosolan mod.

        Eu prefer să am bun simț decât să înjosesc oamenii sau să-i fac să se simtă rău. Nu îmi plac oamenii umilitori și cu atât mai puțin pe cei fără bun simț. Să fii josnic este foarte ușor, să fii om nu-i la îndemâna oricui, dar este tot ce contează în viață.

Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s