Virginitatea versus pierderea virginitatii

     picture-009-jpg1369470019

     O dată cu adolescența, tinerii încep să-și recunoască propria sexualitate, o conștientizează și încep să simtă atracția pentru sexul opus. Opus sau nu, dar acest subiect îl vom dezbate într-un alt articol. Ideea este că de la o vârstă, toți adolescenții se gândesc la sex, o parte dintre ei se gândesc să își înceapă viața sexuală, iar alții chiar își încep viața sexuală.

         Extrem de mulți adolescenți se întreabă „CÂND ESTE MOMENTUL PERFECT PENTRU A-ȚI ÎNCEPE VIAȚA INTIMĂ?”, ei bine, nu există un moment anume și nici o vârstă precisă, dar recunosc că este mai bine să vă începeți viața sexuală după 18 ani. De ce? Pentru că după 18 ani chiar începeți să știți ce vă doriți, nu mai puteți fi influențați cu aceeași ușurință și sunteți direct responsabili pentru faptele voastre. În țara noastră, de la 16 ani sexul consimțit este perfect legal. Însă înainte de 16 ani, cel care întreține un raport sexual cu un adolescent minor, poate avea probleme. Dar iarăși și aici intrăm într-o altă poveste.

         Ideea este că până-n 18 ani sunteți ușor de influențat, ușor de cucerit, ușor de sedus și prin urmare, puteți cădea foarte ușor în plasa cuiva care nu vă iubește cu adevărat. Prima dată se întâmplă atunci când vă simțiți pregătiți fizic, psihic și emoțional. Ideal ar fi să nu vă grăbiți. A fi virgin sau virgină, nu este un defect, nu este o corvoadă și nici un stigmat. Toate se întâmplă la timpul lor. Fiecare om are ceasul său biologic și emoțional. Nu încercați să grăbiți ceva ce oricum se va întâmpla mai devreme sau mai târziu.

        Virginitatea este cel mai de preț dar divin cu care ne-am născut. De aceea este bine ca prima dată să se întâmple din DRAGOSTE, cu cineva foarte special. Cu cât un om vă iubește mai mult, cu atât merită mai mult să faceți acest pas. Dacă o faceți doar așa, să fie, s-ar putea ca prima experiență să fie una neplăcută și chiar traumatizantă. Probabil vă întrebați de ce. Pentru că primul act sexual implică și ceva durere, atât pentru fete, cât și pentru băieți, iar dacă partenerul sau partenera nu este afectuos/fectuoasă, răbdător/răbdătoare, tandru/tandră, în loc de o experiență unică și frumoasă, veți avea parte de o experiență neplăcută și dureroasă. Nu o faceți în locuri periuloase gen mașină, parc, scară de bloc, etc. pentru că nu veți avea parte de o prima dată ca-n povești. Trebuie să se întâmple într-un cadru intim, în siguranță, fără să vă temeți de nimic, altfel iarăși s-ar putea să vă pară rău că ați făcut-o. Rețineți, prima dată trebuie să fie cu un om special.

        Sexul este o responsabilitate. Trebuie să luați în calcul atât sarcinile nedorite, cât și bolile cu transmitere sexuală. TREBUIE să vă protejați, nu cred că ați vrea să vă îmbolnăviți ori să deveniți părinți de la 16 ani. Dacă sunteți pregătiți să faceți sex, trebuie să fiți pregătiți pentru tot ce implică viața de om matur. Sincer acum, dacă vă simțiți pregătiți să faceți sex, atunci sunteți capabili să vă îngrijiți, să vă întrețineți și să vă luați viața în propriile mâini. O dată începută viața sexuală, trebuie să vă asumați tot ce vi s-ar putea întâmpla. Și aici vorbim de bârfe, intrigi și oameni care vor dori ori să vă aibă, ori să vă prejudicieze integritatea. Viața sexuală este intimă, nu povestiți în stânga și-n dreapta ce ați făcut. Gândiți-vă la voi, la părinții voștri, la familie, la TOT, și nu povestiți tuturor viața voastră intimă.

      Bineînțeles că nu trebuie să vi se întâmple lucruri neplăcute, însă trebuie să vă gândiți bine înainte de a vă începe viața sexuală. Gândiți-vă bine dacă sunteți sau nu pregătiți pentru a face acest pas. Nu vă lăsați constrânși și nu o faceți doar pentru că iubitul sau iubita vă cere asta. Cine vă iubește, vă așteaptă. Cine vă iubește, vă înțelege. Cine vă iubește, nu vă presează. Nu vă complicați cu relații cu oameni mult mai mari ca voi, de obicei cei mari nu au răbdare să aștepte și de multe ori numai sex fără obligații își doresc. Cântăriți bine lucrurile și încercați să vă asigurați dacă omul acela merită să îi dăruiți virginitatea voastră prețioasă. Prima dată este numai o dată, dăruiți-o la timpul potrivit, fără grabă, cui merită.

        Nu trebuie să vă simțiți diferiți dacă sunteți singurii virgini din gașca de prieteni. Sexul nu este la modă. La modă este să fii responsabil, să te cunoști și să știi ce îți dorești de la viață. Niște prieteni adevărați nu vă vor batjocori doar pentru că nu v-ați început încă viața sexuală. Așteptarea moarte n-are, iar timpul potrivit va veni, la fel ca și persoana potrivită. Dacă totuși vă simțiți pregătiți și o faceți, și dacă prin absurd ați intrat într-o neplăcere, aveți curajul de a discuta cu părinții voștri. Prietenii sau străinii nu vă vor ajuta cu aceeași sinceritate, așa cum o pot face părinții. Decât să vă știe tot satul, mai bine vorbiți cu părinții, ei vă vor ajuta necondiționat. Și chiar dacă vă vor certa, tot ce fac, fac pentru binele vostru.

         Dar până la „prima dată”, aveți răbdare! Fiți responsabili!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Virginitatea versus pierderea virginitatii

  1. Vali Crintea zice:

    nu cumva 15 ani e varsta minima legala ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s