Pentru stapanii responsabili

         Cred că toți am avut la un moment dat un animal de companie. Unora ne plac câinii, altora pisicile. Unii au papagali, alții au hamsteri. Iar unii oameni, la maturitate, nu mai au niciun animal. De ce? Pentru că animalele sunt precum copiii, necesită multă responsabilitate, grijă, afecțiune și bineînțeles, bani. Animalele de companie nu se mai cresc și nu se mai hrănesc așa cum o făceau bunicii noștri la țară, cu pâine, mâncare gătită sau lături ca la porci. Astăzi animalele de companie au nevoie de aceleași îngrijiri așa cum avem nevoie noi, oamenii. Astăzi câinii și pisicile sunt la fel de predispuși la îmbolnăvire, așa cum suntem noi, oamenii. Și animalele se îmbolnăvesc de cancer, și lor li se macină cartilagiile, și lor le pică părul (blana), și pe ele le lasă vederea și auzul, și lor le cedează câte un organ. Totul pentru că nu sunt îngrijite și hrănite corespunzător.

hrana pt pisici

         Niciodată să nu confundați un animal de rasă cu o corcitură sau un maidanez. Dacă maidanezul, fie el câine sau pisică, trăiește în orice condiție, pe stradă, cu mâncare și apă puțină, fără adăpost și fără vaccinuri și medicamente, un animal de rasă nu va apuca maturitatea dacă el nu este vaccinat la timp, dacă nu este îngrijit corespunzător și mai ales dacă nu este hrănit corespunzător. Din ce în ce mai puțină lume își ia un animal de companie. De ce? Pentru că un animal de companie „mănâncă” mulți bani. Mâncarea, tratamentele și îngrijirea lui, costă mulți bani.

         Dar dacă știți de unde să îi cumpărați mâncare animalului vostru, costurile nu sunt atât de mari. Însă oricum, când luați decizia de a vă lua un animal de companie, mă gândesc că sunteți perfecți conștienți de costurile aferente, mai ales dacă luați un animal de rasă. În funție de rasa, greutatea și vârsta animalului de companie, hrana este specială și uneori chiar după nevoile fiecărui animal. Sinceră să fiu, m-am săturat să văd animalele pe stradă. Câinii sunt abandonați frecvent. Pisicile sunt făcute pierdute când încep să incomodeze. Pe ce lume trăim? Oare nu știm că animalele de companie sunt o responsabilitate? Așa cum o mamă adevărată nu se descotorosește de copilul său, nici un adevărat iubitor de animale nu se descotorosește de animalul său de companie. De ce? Pentru că mai mult decât un animal de companie, câinele este cel mai bun prieten, este parte din familie, parte din sufletul omului. Dar oare câți gândesc ca mine?

hrana pt caini

         Pentru cei care-și iubesc animăluțele și vor să-și hrănească câinii sau pisicile sănătos, vă recomand magazinul online de hrană pentru animale, PetPal.ro. Pe PetPal.ro găsiți hrană pentru câini, pisici, păsări, pești, rozătoare și chiar reptile. Hrană pentru pui, adulți și chiar animale mai bătrâne, cu nevoi speciale. Hrană umedă sau uscată. Și chiar hrană de tip recompensă. Și dacă vreți și-un accesoriu potrivit, PetPal.ro vă oferă și aceste lucrușoare importante.

          Ești un stăpân responsabil? Vizitează PetPal.ro! Nu o să regreți!

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s