Zugrav pentru prietena mea

         Am nevoie de un zugrav. Unde să-l găsesc, de unde să îl iau? Nu, nu pentru mine, ci pentru o bună prietenă a mea care m-a disperat de viață. Cică vrea să-și facă curat în casă, să zugrăvească, dar în același timp nu caută pe nimeni să rezolve această problemă. M-am dus o dată la ea acasă și mirosea atât de tare a mucegai în casă, încât a trebuit să o invit în oraș. Nu mi-a plăcut ce-am văzut, degeaba ea este o fată curată, se spală, se aranjează, dacă casa arăta într-un mod jalnic. Miros de mucegai, pereți înnegriți, afumați și plini de umezeală. Nu mi-a plăcut, dar nu o judec pentru asta, ci vreau să îi fac un cadou.

       A, gata, știu de unde să-i aduc un zugrav! Îi voi aduce zugravul cu care am colaborat și eu. În curând va fi ziua ei de naștere și în loc să îi cumpăr ceva sau să îi fac cadou un gadget scump, mai bine îi duc un zugrav care să îi facă casa lună. Sunt sigură că se va bucura mult mai mult. Când își va vedea casa curată, mirosind a var proaspăt și vopsită în culori vii, superbe, se va bucura nespus. Am de gând să o invit la mine acasă pentru o săptămână, invoc orice motiv, îi voi spune că mi-e urât singură, că am intrat în depresie, că am rămas însărcinată… îi voi spune orice nebunie numai să o scot din casă pentru o săptămână.

      Știți emisiunea aia americană în care familiile erau trimise de acasă și o echipă de meseriași profesioniști redecorau și zugrăveau întreaga casa? Ei, cam așa vreau să fac și eu. Numai că eu nu sunt sponsorizată de o emisiune și nici nu am banii americanilor, dar sunt în stare să plătesc un zugrav profesionist care să-i transforme casa prietenei mele dintr-o văgăună, într-o oază de lumină și miresme. Hmm… sper că îi vor plăcea culorile pe care le voi alege pentru vopsele, sper să nu facă scandal dacă nu își va găsi fiecare lucru la locul ei. Căci pe lângă zugrăveală, vreau să chem și o firmă de curățenie și să-i spele gemurile, ușile, covoarele, păturile, vesela și tot ce mai este de spălat.

        Mie, sincer, dacă mi-ar face cineva un asemenea cadou, aș fi mai mult decât fericită. Ce gadget, ce genți, ce haine, ce accesorii și bijuterii? Nimic! Mie una îmi plac cadourile practice! Dar credeți că am vreun prieten cu o așa inimă bună? Nu, n-am. Dar nici n-am nevoie, pentru că a mea casă este curată, zugrăvită, și miroase ca un cămin primitor și impecabil. Tot cu același zugrav cu care mi-am aranjat eu casa, tot cu același o să colaborez și pentru casa prietenei mele.

       Ce spuneți, credeți că fac o faptă bună? 🙂 Credeți că va fi încântată sau voi reuși să stric prietenia cu ea?

Z247-LOGO

Acest articol a fost publicat în De Interes Public și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Zugrav pentru prietena mea

  1. tz zice:

    Poate ea considera ca al ei apartament e ok asa cum este si s-ar putea sa o jignesti facand gestul asta, mai ales in ceea ce priveste spalatul. E ca si cum ai zice ca e lenesa, dar totul depinde de relatia voastra…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s