Poti sau nu poti?

 Walt-Disney  

    „Nu poți, n-ai cum, n-ai șanse, las-o baltă, nu-ți iese, nu te mai încăpățâna, n-are rost, ajunge, termină, gata, nu mai ținti așa sus, nu mai visa, nu te mai gândi, nu mai încerca, NU, NU, NU!”

      Veți auzi aceste replici de zeci de mii de ori în viață. Vi le vor spune bunicii, părinții, frații, prietenii, cunoștințele și chiar și cei care nu vă au la inimă. Oamenii în general sunt Gică Contra sau Toma Necredinciosul. Oamenii normali nu îndrăznesc să viseze și nu au curajul să încerce. Oamenii normali iau în calcul toate riscurile și renunță înainte de a încerca. Oamenii normali se mulțumesc cu ce au sau se mulțumesc cu puțin. Oamenii normali se tem și lasă frica să îi anuleze. Oamenii normali îl iau adesea pe NU în brațe.

      Dar știți, toți oamenii normali au fost cândva adolescenți și au visat. Unii au renunțat din propria voință, alții s-au lăsat conduși de cei care le spuneau „nu poți”. Până la un moment dat cu toții visăm, dar vine o vreme când ne maturizăm, când renunțăm la vise sau încercăm să le realizăm. Oamenii normali sunt mediocrii.

      Tu n-ar trebui să te mulțumești să fii normal, când de fapt poți fi excepțional. Dacă vrei să fii extraordinar, dacă vrei să-ți împlinești visele, atunci trebuie să ai CURAJ, să lupți împotriva furtunii, dar mai ales împotriva celor care îți spun „nu poți”. Orice om când aude „nu poți”, se simte descurajat, se teme, începe să se îndoiască de el însuși, începe să se gândească dacă se merită sau nu și de multe ori abandonează. Nu abandona, de ce să abandonezi când de fapt reușita te așteaptă la câțiva pași distanță?

      Pas cu pas, mergi pe calea visului tău, îndeplinește toate lucrurile, fii ferm și sigur că într-o zi îți vei atinge țelul. În final chiar și cei care nu credeau în tine te vor aplauda. Fii tu exemplul care arată că se poate, oricât ar fi de greu. Nu există „nu poți” dacă muncești, dacă faci cu pasiune ceea ce faci, dacă îți pui tot sufletul, dacă rămâi focusat, dacă vei continua să perseverezi și să înaintezi… până ajungi la capătul dulce al firului. Nimic pe lumea asta nu se câștigă ușor, cu atât mai puțin visele… nu se pot realiza ușor. Pentru că orice vis se împlinește prin trudă. Și-n fond, reușita e mai spectacoloasă când vine după multă muncă.

      Oricât ar fi drumul de sinos, în final începe să se îndrepte. Oricât ar fi visul de complicat, DACĂ îți dorești cu adevărat, vei reuși. De fapt știi ce nu poți? Nu poți să renunți, nu poți să te lași, nu poți să abandonezi, nu poți să spui GATA. Nu poți să renunți dacă îți dorești cu adevărat să ajungi acolo. E țara asta mult prea neîmplinită și prea tristă ca să devii și tu încă un om neîmplinit și trist, la milioanele de chipuri trase la indigo. Nu poți fi încă un chip din mulțime, când poți fi UNUL care și-a realizat visul și-a ajuns CINEVA. Visul tău e numai al tău și tot în mâinile tale stă puterea să îl împlinești! FĂ-O!

Acest articol a fost publicat în Motivational și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s