Prietenul „iubirii” tale…

image

      Adolescenta este perioada in care multi tineri se indragostesc pentru prima data. Si cand o fac, aproape niciodata nu au curaj sa actioneze fara sa testeze „terenul”. Of, iar o iau razna! De ce vorbesc atat de impersonal, nu stiu. Voiam sa spun ca intotdeauna cand va indragostiti de cineva, obisnuiti si aveti incredere in cea mai buna prietena sau cel mai bun prieten, al celui sau celei pe care voi placeti din tot sufletul. Va spun din start ca gresiti! Increderea in cel mai bun prieten al iubirii voastre este cel mai gresit pas pe care il puteati face.
     De ce? Pentru ca exista numai 3 optiuni:
1. Daca iti spune tie totul ar insemna ca nu este cu adevarat prieten;
2. Daca iti spune lucruri, automat si iubirea ta stie totul si prin urmare pici intr-o capcana cat tine de mare. Prietenii intre ei isi povestesc totul. Si daca apare din afara un X indragostit de cineva, automat prietenul ii va povesti imediat ce a zis X, ce a intrebat, ce a marturisit si impreuna incep sa faca planuri, ori de excludere, ori de apropiere. De excludere, daca nu te place si de apropiere daca te place.
3. Daca iti spune tie totul si incearca sa te faca sa intelegi ca iubirea ta nu te place, nu te vrea, nu e interesat/a… este foarte probabil ca „prietenul sau prietena” sa fie super indragostit/a de tine.
Asadar, oricare din cele 3 cazuri ar fi, niciunul nu este in avantajul tau, daca esti cu adevarat indragostit de persoana respectiva. In general nu e bine sa ai incredere in prietenul sau prietena iubirii tale. Niciodata nu vei fi mai presus de prietenul ei/lui si mereu va fi nevoit/a sa te minta, sa te abureasca sau sa te dirijeze dupa placul iubirii tale.
Sfatul meu, decat sa te increzi in altii, mai bine iei taurul de coarne singur/a, fara intermediar. Fii atent la semnale, verifica semnalele si vezi daca te place. Daca tu simti ca te place, marturiseste-i iubirea, asa cum stii tu mai bine. Daca iti este greu sa vorbesti fata in fata, scrie-i. Dar nu pe mail, whatsapp, mess, facebook sau skype… scrie-i o scrisoare de mana si spune-i toti ce simti. Chiar daca scrii urat, scrie cu litere de tipar. Scrisul de mana este o dovada clara a sinceritatii tale.
Stii, in viata, cele mai bune lucruri le faci tu insuti. Prin intermediari sau cu martori, totul se complica si chiar n-are rost sa complici si mai mult situatia. Uneori martorii si intermediari influenteaza decizia celui de care esti indragostit/a si cred ca nu vrei sa fii refuzat, tocmai pentru ca prietenul/prietena nu te place.
Fii curajos si fa-ti destinul singur/a! 🙂

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s