Nu renunta

    motivational039

       Ca adolescent este foarte important să știi când să continui și să știi când să te oprești. Cu toții avem vise, cele mai multe s-au născut în adolescență, însă nu mulți dintre noi le-am dat și curs. În general, cât suntem adolescenți, nu prea suntem luați în seamă. Orice vis, orice dorință și orice plan, este luat ca fiind o copilărie de moment. Bine, nu întotdeauna, însă de cele mai multe ori, da.

      Mulți obișnuiesc să taie aripile adolescenților, să îi înfrâneze și aparent, să îi aducă cu picioarele pe pământ. Însă ceea ce nu știu acești „oameni maturi”, este că în adolescență se poate naște VOCAȚIA. Ce este vocația? Chemarea pe care o simte adolescentul pentru o anumită profesie, artă, știință și așa mai departe. Cu cât este mai puternică această chemare, cu cât este mai „muncită”, cu atât adolescentul respectiv are toate șansele să își vadă visul cu ochii. Perseverența este mama împlinirii. Dar cum să fii perseverent când în jur nu auzi decât „nu poți, n-ai cum, n-ai șanse, n-ai bani, n-are cine să te ajute, n-ai pile”?

        Ei bine, când îți place ceva din tot sufletul și vrei să faci ceva cu tot dinadinsul, nicio piedică nu este de netrecut. NU RENUNȚA! Fă totul ca să-ți vezi visul împlinit. Învață, muncește, mută munții din loc dacă este nevoie, important este să nu te descurajezi, oricât ar fi drumul de sinuos. Dar credeți-mă, dragi adolescenți, niciun vis nu se împlinește bătând din palme, nimic nu se obține ușor și nimic nu vine peste noapte. Ca să meriți ceva, trebuie să demonstrezi că meriți acel lucru, să muncești pentru el, să i te dedici trup și suflet, să devii una cu acel lucru. Altfel, șansele scad simțitor. Dacă te descurajezi și începi să te îndoiești de la primul obstacol, atunci nu vei face nimic. Reușita nu este pentru toată lumea, ci pentru cei care cred în ei și în obiectivul lor. Încrederea de sine este și ea extrem de importantă, dacă tu nu crezi în tine, nimeni nu o va face. De-a lungul „demersurilor” tale, unii te vor încuraja, alții îți vor spune că nu este pentru tine acel lucru. Dar tu ce crezi? Ai talent, este chiar vocația ta, este ceea ce îți dorești să faci o viață întreagă? Dacă da, atunci NU RENUNȚA! Nu renunța, altfel va renunța visul la tine, nu tu la el.

        Concluzia?! NU RENUNȚA!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți, Motivational și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s