La momentul oportun…

        Mama mea îmi spunea mereu: „ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple”, „dacă un lucru este pentru tine, va veni în viața ta negreșit”, „răbdarea este cea mai mare virtute”.

         Să vă spun sincer? Când eram eu adolescentă socoteam aceste vorbe ca fiind pure baliverne. Nu o credeam și pace. Orice mi-ar fi spus, nu o credeam. Iar răbdare… nu aveam deloc. Voiam să am acele lucruri, oameni, situații, reușite, etc. chiar atunci. Nu îmi doream să aștept. Mi se părea că așteptarea este cea mai cruntă corvoadă. Și recunosc, nici acum nu stau prea bine cu răbdarea, nu mai sunt la fel de încăpățânată ca atunci, nu mai bat din picior că VREAU ACUM, dar nici cea mai răbdătoare nu sunt. Am învățat că cele mai prețioase lucruri, apar mai târziu. Am învățat că trebuie să meriți ca să obții ceva frumos. Și-am învățat că perseverența, munca și dăruirea mă duc întotdeauna unde îmi doresc.

        Dar știu, răbdarea nu este o calitate pentru adolescenți. Uneori nu o au nici oamenii maturi, dar adolescenții… Ideea este că nu întotdeauna ni se întâmplă ceea ce ne dorim. Nu întotdeauna obținem ceea ce ne dorim. Probabil vă întrebați de ce. Ei bine, uneori ceea ce ne dorim nu este și ceea ce ne trebuie. Poate că acel lucru ne face mai mult rău decât bine. Iar în viața noastră este bine să atragem lucrurile care ne fac bine, care ni se potrivesc și care sunt făcute pentru noi. Dumnezeu știe mai bine ceea ce noi avem nevoie. Și chiar dacă nu credeți în Dumnezeu, există în Univers acea forță supremă care ne cunoaște ca în palmă și care ne trimite exact lucrurile de care avem nevoie.

aikidoady.blogspot.com

        În adolescență ne îndrăgostim ușor, ne dorim exact persoana X și dacă nu e X, avem impresia că cerul s-a năruit. Dar poate că X nu e capabil să ne iubească așa cum ne dorim, poate că mai mult ne va face să suferim și în loc de fericire, relația cu X poate aduce numai nefericire. Mai bine ne dorim UN OM care să ne iubească, care să ne prețuiască, care să fie sincer… OMUL – SUFLET PERECHE, decât pe X. X cel idealizat, X cel închipuit, X cel care ne va face să suferim. Indiferent cine este el, că este X sau nu, trebuie să avem răbdare să îl întâlnim. Întotdeauna încăpățânarea ne face rău. Ne dorim lucruri care în loc să ne facă viața mai ușoară, mai rău ne-o îngreunează. Dar știți… Universul nu ne oferă numai lucrurile de care avem nevoie, ci și pe acelea pe care ni le dorim. Și ce lecții de viață primim. Vi s-a întâmplat vreodată să vă doriți ceva din tot sufletul și când l-ați obținut să nu simțiți nicio satisfacție, ba chiar să fiți dezamăgiți? Exact așa se întâmplă. În vise lucrurile par roz, dar în realitate, când ajungi să atingi acel lucru, constați că este lipsit de valoare, efemer și deloc așa cum ți-ai imaginat. De aceea este bine să avem grijă ce ne dorim, pentru că este foarte probabil să ni se întâmple.

       Lucrurile frumoase și bune vin la momentul oportun, atunci când le merităm mai mult și atunci când suntem foarte pregătiți să le primim cu brațele deschise și să le prețuim. Deși răbdarea este grea și nesuferită, tocmai răbdarea ne aduce cele mai interesante lucruri în viață.

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți, Motivational și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s