Bătrânețe = Libertate

         Aseară am descoperit pe facebook o fotografie care m-a impresionat foarte mult. Această fotografie! 

DealDash

         În general eu sunt greu de impresionat, dacă nu ar fi avut acel mesaj pe ea, „At a certain age you just don’t care what people think anymore”, probabil ca doar m-aș fi amuzat și atât. Adevărul este că bătrânețea este cea mai liberă perioadă a vieții. Vârsta la care poți face și spune orice. Nu doar că nu-ți mai pasă, dar lumea nu te mai judecă sau nu o mai face la fel de aspru. Bătrânețea seamănă cu adolescența. Deși vi se pare curios acest lucru, unui bătrân și unui adolescent, aproape că i se iartă totul. Eu admir bătrânii și în locul lor aș exagera mult mai mult, din toate punctele de vedere. Cred că dacă voi ajunge pe la 60 de ani, voi face și voi spune tot ce n-am avut curaj în tinerețe. În tinerețe iei în calcul toți factorii, te gândești la lume, la apropiați, la felul cum îți va afecta viitorul, la societate, la principii… la TOT. Uneori pierzi fără să fi încercat măcar. În schimb bătrânul nu mai are ce să piardă. Lui nu îi mai pasă nici de gura lumii, care oricum nu-l hrănește; nici de societate, care oricum îl neglijează; nici de principii, care oricum nu-l mai ajută cu nimic și nici de apropiații, care oricum au viața lor.   

        Nu aștept bătrânețea cu entuziasm sau nerăbdare, dar măcar știu că anii mulți, vechi și prăfuiți, dăruiesc libertate și înțelepciune. Admir bătrânii și îmi place când descopăr câte un bătrân curajos și dezinvolt. Dincolo de riduri și un trup gârbovit, se află multă viață și multe sentimente. Noi tinerii nu prea îi înțelege și nici nu prea le acordăm multă atenție. Sunt bătrâni între bătrâni, dar toți merită iubirea și respectul nostru! Să ne iubim bunicii, zic!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s