Selfie moralizator

        Legat de perioada adolescenței și a make-up-ului excesiv, am găsit acest selfie. Deși cred că este făcut la mișto și tipa nu cred că se machiază în acest fel, fotografia are, totuși, o morală la bază. Fotografia aceasta striga la noi: „NU VĂ MAI MACHIAȚI STRIDENT ȘI NU VĂ MAI LUAȚI EXEMPLE INUTILE DIN SHOWBIZ!!!”

Matei Sorescu

        Adolescentele în ziua de astăzi sunt înnebunite după fetele pe care le vedem la TV. Fete operate, siliconate și machiate peste măsură. Mai apar și unele, nou venite, care încă nu s-au „tunat”, cu silicon în buze și sâni, și ca să pară mai „botoase” și mai dotate, apelează la tot felul de trucuri. Își dau cu contur și ruj, mai mult decât le sunt buzele, astfel își măresc volumul buzelor… își creionează mai sus decât este cazul, sprâncenele, pentru a-și mări ochii; și astfel ajung să arate RIDICOL! Fetele alea care apar seara pe la show-urile nocturne, după ce că au deja botox sau acid hialuronic în buze; după ce că au buzele ca niște rațe, își mai dau și cu o tonă de ruj și luciu, tocmai pentru a le mări volumul.

       Eu una recunosc, nu mă pricep la make-up sau la chirurgia estetică, înțeleg să corectezi un neajuns din naștere… dar de aici până la a exagera… este mult prea mult! Partea cea mai proastă este că adolescentele noastre, le iau drept exemplu. Fătucile astea sunt promovate excesiv la TV și tinerele le iau drept bune… când de fapt ele sunt vai de mama lor. Exagerările astea pornesc dintr-un complex de inferioritate și dintr-o frustrare exacerbată. Credeți-mă… dacă erau mândre de ele, de felul cum arată, nu se mai operau și nici nu mai încercau să arate ca niște rațe, gata de tăiere.

          Să vă mai spun un lucru… tinerețea voastră este cel mai mare atuu pe care îl aveți. Naturalețea voastră este cea mai de preț frumusețe. Dacă așezați o „frumusețe” de la TV nemachiată, lângă o adolescentă tot nemachiată, împreună vor arăta gen frumoasa și bestia. Frumoasa fiind, evident, adolescenta. Nu știu prin ce ochi le priviți voi, dragele mele adolescente, pe aceste „minunate”, dar arată îngrozitor. Și deși bărbații roiesc în jurul lor, niciunul n-o să ia de soție o femeie ca ele. Excepție face, știu, DUMNEAIEI, dar ați văzut că n-a rezistat mariajul. Ce bărbați roiesc în jurul lor? În general cei căsătoriți sau cei care n-au niciun viitor. Și să umbli cu unul însurat, nu este deloc o fericire.

          Machiajul, la tinerețe îmbătrânește, iar la maturitate întinerește. Ideea este să folosești doza optimă de machiaj. Ce-i prea mult strică și urâțește. Dați-vă cu un rimel, cu un gloss de buze, puțin fond de ten, dacă este nevoie. Și atât, nimic mai mult. Și nu încercați să dați un contur mai mare buzelor și nici nu încercați să vă puneți mai sus sprâncenele. ARATĂ URÂT!

         P.S. Sper că v-a plăcut fotografia! 🙂

Publicitate
Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s