Greselile iti pot rapi viitorul

         Probabil că ați văzut și voi la TV povestea cu Jean de la Craiova, manelistul, și amanta lui de 21 de ani. Ei bine, dincolo de tot scandalul și minciunile spuse cu duiumul de apropiații lui Jean, există și o morală. Dar înainte de a vă spune morala acestei povești, trebuie să vă vorbesc puțin despre fata… Giulia, Madalina, Mariana, Iliana sau cum o chema-o; pentru că folosește o mulțime de pseudonime.

        Ideea este că această fată, până la vârsta de 21 de ani, are deja un trecut foarte tumultos. Deși se spune că a terminat 12 clase, lucru pe care eu încă nu-l cred 100%, BAC-ul nu l-a luat, asta știu sigur. Nu și-a terminat nici școala și pe deasupra are la activ cariera de… damă de consumație, nici nu știu cum s-o numesc ca să n-o jignesc. Scopul meu nu este să o denigrez, ci să vă fac pe voi, adolescentele, să înțelegeți câteva lucruri. Fata asta, deși este majoră de numai 3 ani, a făcut parte dintr-o rețea de prostituție, a fost damă de consumație în Germania, și-a abandonat școala și încă se prostituează, cică, în București. Sinceră să fiu, nu-i problema mea ce face cu trupul ei, este alegerea ei dacă vrea să se vândă sau nu. Dar este atât de tânără și de frumușică, încât își ratează viața pentru niște amărâți de bani. Bani cu care oricum nu face nimic. Probabil că trăiește binișor, mănâncă, își cumpără haine și cam atât. Oricum ea stă cu chirie.

        Fata asta are părinți buni. Tatăl se spetește muncind la țară, iar mama îngrijește bătrâni în străinătate. Mi se pare o mare prostie ceea ce face Giulia, în primul rând își face de rușine părinții. Părinți care se chinuiesc pentru ea. Iar ei… nici măcar nu-i pare rău. A și mărturisit că nu regretă nimic din ceea ce a făcut. Și spun păcat, pentru că-și irosește tinerețea, frumusețea și viața pe lucruri de nimic. A abandonat școala și nici nu face nimic altceva încât să evolueze. Se va trezi la 30 și ceva de ani fără niciun rost. Cu un asemenea trecut este foarte greu să-ți întemeiezi o familie și plus de asta, cum să-și câștige banii altfel, dacă singurul lucru pe care l-a făcut a fost să se ofere pe ea?!

         Pe scurt, ceea ce face ea nu este bine. Este posibil să ajungă la 40 de ani singură, săracă și renegată de familie. O asemenea viața nu duce aproape niciodată la nimic bun. Dacă s-ar opri acum, cât încă nu e prea târziu, ar mai avea o șansă. Dar e puțin probabil, acest stil de viață i-a intrat în sânge.

         Morala: Dragele mele adolescente, în primul rând, înainte să faceți un pas ca acesta, trebuie să vă gândiți și la părinții voștri. Gândiți-vă la voi, dacă veți abandona școala de dragul banilor și a libertății nu o să faceți altceva decât să vă ratați viața. Deși prostituția este cea mai veche meserie din lume, este departe de a fi cea mai nobilă. Puține fete se ajung din această meserie, puține fete reușesc să agonisească ceva, mai ales pentru că banii câștigați sunt împărțiți cu cel care PROTEJEAZĂ FATA, aparent. Și ce rost are ca cineva să facă bani pe trupul vostru? De ce să vă vindeți voi doar pentru a-i îmbogăți pe alții. O fi sărăcia grea, dar există multe alte modalități în viață de a ajunge sus, fără să vă necinstiți pe voi și familiile voastre. Nu vă lăsați seduse de bani și de băieți care vă promit marea cu sarea. Încercați să gândiți și să ocoliți acest drum, aveți 1000 de alte posibilități. Va veni o vreme când vă veți dori o viață liniștită, dar nu o veți mai putea avea, tocmai din cauza făgașului pe care ați luat-o. Feriți-vă de astfel de ispite! Aveți grijă de voi, iubiți-vă și prețuiți-vă!

Acest articol a fost publicat în Despre adolescenți și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s